26.9.2006 päiväkirja siirtynyt


En enää päivitä etusivulle milloin olen kirjoittanut uuteen Blogiin. Yritän kirjoittaa joka päivä Blogiin.

25.9.2006 päiväkirja siirtynyt


Siirryn uuteen aikakauteen ja alan pitämään Blogia. Blog löytyy täältä: http://timppas.blogspot.com/

24.9.2006 hallitreenit


Auringon paistaessa halliin ampumaan. Vieläkään ei sisäammunta tunnu hyvältä, vaikka osuin jo paremmin ja suoritukset alkoivat olla myös hyviä. En saanut yhtään bingoa, mutta 29 sarjoja oli paljon ja vain yksi 27. Otin ammuntaa videolle, video tästä.

21.9.2006 hallitreenit


Ulkona hieno ilma, mutta halliin ampumaan. Entistä tyhmemmältä tuntuu, mutta pakko vaan yrittää. Ampuminen ei kulje tällä hetkellä, tähtäin pyörii ympäri keltaista. Laukaukset lähtevät hyvin ja nuoli osuu keskelle, jos laukaisu lähtee keskeltä. Lopetin päivän kahteen peräkkäiseen bingoon.

19.9.2006 hallitreenit


Hallikausi avattu ja ei tunnu hyvältä. Ammuin 26 sarjaa, koska päätin että en lopeta ennen kuin saan bingon. Päivän saldo oli: neljä kertaa 29, 18 kertaa 28, kolme kertaa 27, yksi kasi ja 26. sarja vasta bingo (kuva). Mikään ei ole tyhmempää kuin ampua jousella hallissa 18m. Ainoa positiivinen asia oli, että ei tarvinnut säätää mitään. Alumiini toimii samoilla säädöillä kuin Triple, mersu tuli ekalla nuolella. Täytyy jostain löytää motivaatiota, että Face2Face:ssa osuisi tauluun. Torstaina uudelleen.

8.9.2006 Pasila


Ilmoittauduin Face2Face kisaan joulukuussa Amsterdamissa. Eiköhän taas ala löytyä motivaatiota harjoitteluun. :)

6.9.2006 kotona


Maasto MM käyty, ensi viikko Ateenassa taulu EM:ssä. Sen jälkeen yritän jälleen käydä ampumassa muutaman kerran. Meksikon junnu MM kisojen 11.10-24.10.2006 jälkeen pitäisi löytyä jälleen aikaa.

26.8.2006 kotona


Vähiin ovat treenit jääneet, ei vain ole motivaatiota ampumiseen. Huomenna lähtö Ruotsiin maasto MM kisoihin. Seuraavan kerran taidan ampua vasta Ateenan EM kisojen jälkeen eli 18.9.2006. Kolmen viikon tauko siis edessä.

23.8.2006 treenit


Aurinkoinen ja lämmin ilta. Tuli ammuskeltua 50m ja 20m. 50m ammuin isoon tauluun ja tähtäsin siniselle, koska keskeltä taustaa mene läpi. Ammuin kahdeksan sarjaa ja 45 nuolta osui siniselle (yksi musta ja kaksi punaista). Hyvin osui. :) Lopetin treenit ampumalla kaksi sarjaa tyhjään taustaan 20m.

22.8.2006 treenit


Tänään otettiin ensi vuonna julkaistavan lehtijutun ammuntakuvat. Ammuin 60 nuolta Kimmon tähtäinjousella, tuntui todella hyvältä. Taas polttelee tähtäinjousi mielessä. :) Taljalla ammuin vain pari nuolta, mutta sain venytellä jousta paljon ja tehdä pitkiä tähtäyksiä.

21.8.2006 treenit


Pilvinen ja lämmin ilta. Ammuin vain 72 nuolta, motivaation kanssa vähän ongelmia koska ei ole mitään kisoja tulossa. Kaikki mahdolliset kisat jäävät väliin arvokisojen takia. Ammuin 30m ja 70m tuloksen. Aloitin 30m. Ammunta aika hyvää, yksi huono sarja tuli. Neljäs sarja vain 56, ammuin nipun alas jostain kumman syystä. Kaksi 60 sarjaa sain, tulos 352. 70m eka sarja merkin hakemista, 53 yhdellä kuutosella. Ammunta tuntui hyvältä ja seuraavat sarjat olivat ihan hyviä: 56,56,57,57. Vikan sarjan kaksi ekaa nuolta olivat päivän huonoimmat suoritukset, molemmat ylä kasiin. Loput keltaisella, sarja 54. Tulos 333. Tulokset on minulle hyviä, samanlaisia olen ampunut kisoissa. Viisi päivä aikaa ampua, sitten viikon tauko. Lähden Ruotsiin maasto MM kilpailuihin, toimin joukkueenjohtajana. Paluu Ruotsista 3.9, sen jälkeen viisi päivä aikaa ampua. 9.9 Raumalla ranking finaali (en ammu), 10.9 lähden taulu EM kisoihin Kreikkaan, josta paluu 17.9.

20.8.2006 900 kierros Tapanila


Aurinkoinen, kuuma ja tyyni päivä. Loistava keli ampua huipputuloksia. Ammuin kolme koesarjaa ja osuin hyvin, suoritukset hyviä. Ensimmäinen matka 60m. Kilpailun kaksi ensimmäistä sarjaa hyviä, sen jälkeen ammunta sekosi. Kaksi viimeistä sarjaa pelasti tuloksen, ammuin bingot, tulos 286. 50m eka sarja hyvä 30, sen jälkeen kolme todella huonoa sarjaa 28,27,27. Kahdeksan hukattua pistettä neljän sarjan jälkeen, loppu vähän parempi ja tulos 288. 40m surkea alku 28, sen jälkeen kolme 29 sarjaa. Viisi pois neljän sarjan jälkeen, onneksi loppu meni vähän paremmin ja sain ensimmäisen kerran yli 290 40m:ltä taljalla. Viisi bingoa peräkkäin ja kuudeskin oli tulossa, mutta heikko pää esti sen. Vika nuoli ysiin, pisteet 294. Taas kerran 900 kierros osoitti sen, että 60m kulkee ja sen jälkeen en osu mihinkään. Lyhyt matka ja iso taulu ei toimi minulla.

19.8.2006 maasto treenit


Maasto treenit Petikossa aurinkoisessa säässä. Mukana oli maasto MM kisoihin lähteviä junnuja. Ammuimme arvioitavia rasteja, olen viimeksi ampunut niitä taljalla 2004. Arviointien kanssa oli vähän hakemista, koska minulla ei ole mittaussysteemiä Apex:iin. Kaksi pahaa arviointivirhettä tein, toinen ala kakkoseen ja toinen ylä kolmoseen. Muuten osuin ihan hyvin ja suoritukset alkavat taas olla lähes hyviä.

17.8.2006 treenit


Pilvinen ja todella kova tuulinen ilta. Ampumisesta ei tullut mitään, koska tuuli heilutti oikein kunnolla. Säädin jousta, jouduin vähentämään paunoja koska uudet narut eivät venyneet. Ylälavasta 1/2 kierrosta ja alhaalta 3/4 kierrosta, alhaalta enemmän koska tilleri oli väärinpäin. Paunat nyt 59,5". Jouduin myös nostamaan hyllyä 1mm. Tuuli oli niin kova, että 30m meni vasemmalle kasiin. Ysille piti ottaa koko ajan ennakkoa, puuskissa enemmän. Ammuin myös 40m muutaman sarjan 122cm tauluun, kasille vei tuuli. Ammunnasta en osaa sanoa mitään, koska teknisesti hyvän ammunnan tekeminen oli mahdotonta.

16.8.2006 treenit


Aloitin treenit hallissa, vaihdoin jouseen uudet narut. Kokeilen uutta materiaalia, BCY 452X. Otin myös vähän hillitymmät värit (kuva). Kokeilen yksiväristä jännettä, koska kaksivärinen kerää välillä eri tavalla valoa ja toinen väri näkyy silloin kirkkaampana. Jänteiden vaihdon jälkeen, piipperi, nokinpaikka ja D-loop paikoilleen. Kaksi nuolta paperin läpi, mersun merkki. 35 minuuttia kesti narujen vaihto ja viritys. Lähdin kentälle ampumaan. Pilvinen ja tyyni ilta. Vetopituus on nyt kohdallaan eli 27,5". EFAC:n ammuin 26,75" vedolla, sen verran oli kaapeli venynyt. Veto tuntui hyvältä ja jousen paunat olivat 61". Kolme paunaa tuli siis lisää, kun sain vedon oikeaan pituuteen. Ammuin sarjan 20m, jotta näin pitääkö merkit. Merkit olivat lähes samat. Kaksi sarjaa 40m ja sen jälkeen 70m. Kaksi sarjaa oli hakemista, sen jälkeen aloin osua ihan hyvin. Viisi sarjaa ehdin ampua ennen sadetta: 56,54,57,54,55. Lopetin ampumisen, kun alkoi sataa.

6.8.2006 kotona


Eilen illalla oli EFAC:n palkintojen jako. Vaikka PRO luokassa oli vain neljä ampujaa ja hävisin AMFU luokan mitalisteille, niin oma mitali alkaa tuntua voitetulta ja hyvältä. Huomenna junnujen kanssa Tsekkeihin Euroopan GP kisaan, takaisin 13.8.2006. 14.8. ampumaan. :)

4.8.2006 EFAC Siuntio Hunter kierros


Unettoman yön jälkeen, pää aivan sekaisin. Harjoituskentällä melkein hyvää ammuntaa,mutta ei ihan. Kilpailu lähti käyntiin surkeasti, eka nuoli kolmonen ja loput nelosia. Jouduin vaihtamaan laukaisulaitetta herkempään kesken kisan ja se sekoitti ammuntaa lisää. Paljon nelosia ja ei nippuja. Puolivälissä kasassa vain 259, johdin vain viidellä pisteellä. Vaikean mäkisen osuuden ammuin paremmin kuin koskaan, viitosia tuli paljon ja nuoli niputti tosi hyvin. En voi uskoa, että pystyin ampumaan niin hyvin. Viimeisellä rastilla tarvitsin vain 12 pistettä voitton, ammuin 18. Päivän pisteet 530. Voitin PRO luokan. Ura jatkuu sittenkin, niin hyvin meni viimeiset rastit että jatkan taljalla. :)

3.8.2006 EFAC Siuntio Field kierros


Aamutreeneissä ensimmäisen kerran oli hermostuneisuutta mukana, silti suoritukset ihan hyviä. Kilpailu lähti hyvin käyntiin ja kulki hyvin koko päivän. Metsässä tuuli häiritsi vähän, mutta kun tulimme peltorasteille tuuli teki ampumisesta todella vaikeaa. Monta kertaa jouduin purkamaan tuulen takia, silti sain hyviä osumia. Ainoa pettymys oli viimeinen peltorasti, jossa sain useiden purkujen jälkeen kasaan vain 16 pistettä. Sen jälkeen oli kaksi rastia tyynessä, ammuin molemmista 19. Päivän tulos 530, johon olen tyytyväinen. Johtoasemani on nyt 10 pistettä kakkoseen, 11 pistettä kolmoseen ja nelonen on 33 pistettä perässä. Muutama sadekuuro saatiin myös, mutta ne eivät edes kastelleet kunnolla. Huomenna kisan viimeinen päivä, hunter kierros vaikeimmalla radalla. Toivotaan, että saan pidettyä ammunnan kasassa.

2.8.2006 EFAC Siuntio eläin kierros


Hyvä lämmittely aamulla, hyviä suorituksia. Eläin kierros lähti hyvin käyntiin, hyviä suorituksia ja osumia. 14 rastia meni hyvin, sen jälkeen aloin miettimään liikaa tulosta ja ammunta meni vaikeaksi. En saanut laukaisua lähtemään ja alkoi tulla vähän huiskimista. 19 rastilla tuli eka 18, en saanut mitään tähtäyskuvaa karhuun ja luulin tähdänneeni keskelle kun laukaisin, nuoli osui 10cm sydämen vasemmalle puolelle. Ammunta meni vielä vaikeammaksi tuon jälkeen, vaikka sen olisi pitänyt rauhoittaa. Ammuin vielä kaksi 18 sarjaa ja päivän tulos vain 554 todella helpolla radalla. Pää ei tunnu kestävän enää mitään. Olen kuitenkin edelleen johdossa, kakkonen ja kolmonen ovat kolme pistettä perässä, nelonen 15 pistettä. Huomenna field kierros peltoradalla, jossa on odotettavissa kovaa tuulta.

1.8.2006 EFAC Siuntio Hunter kierros


Aamulla 15 nuolen lämmittely meni todella hyvin, mutta kilpailussa niin ei käynyt. Pää meni lukkoon heti ekalla rastilla ja ammuin ympäri taulua. En saanut viitosia millään, laukaisu ei lähtenyt, mikään ei toiminut. Paineet olivat liian kovat minulle. Neljä ensimmäistä rastia olivat vähän pidempiä, sen jälkeen oli 14 rastia pelkkiä lyhyitä matkoja. Ensimmäisen 20 pisteen rasti oli vasta 13. Puolivälissä oli kasassa vain 260 pistettä, vaikka olin ampunut helpot rastit. Sijoitus oli pudonnut toiseksi ja takaa tuli ampujia kovaa. Kaikki pitkät rastit ammuttiin pellolla, jossa tuuli häiritsi paljon. Jotenkin vain aloin osua juuri tuulisella alueella ja sain hyviä sarjoja, vaikka ammunta ei ollut parasta mahdollista. Viimeiselle rastille tultaessa olin saanut itseni jaetulle ykköspaikalle. Sain hyviä suorituksia aikaiseksi ja ammuin täydet, samalla siirryin yksin johtoon yhden pisteen erolla. Kolmonen on 10 pistettä ja nelonen 17 pistettä perässä. Huomenna eläinkierros.

31.7.2006 EFAC Siuntio Field kierros


Aamulla ehdin harjoitella 10 nuolta ennen kilpailua, ammunta meni hyvin. Ammunta kulki suhteellisen hyvin koko päivän, muutamia surkeita suorituksia tuli tehtyä, varsinkin kilpailun loppupuolella. En ampunut yhtään kolmosta ja huonoin sarja,kilpailun toiseksi viimeinen, vain 16. Rata oli hyvä, tuuli vaikeutti muutamilla rasteilla ammuntaa. Johdan Pro luokkaa ekan päivän jälkeen pistein 523. Kakkonen on kolmen pisteen ja kolmonen 17 pisteen päässä. Huomenna Hunter kierros.

30.7.2006 taulu SM Kemi finaalit


1/32 finaalit, vastustaja Marko Järvenpää. Harjoitusammunta, kuusi nuolta, meni hyvin. Ensimmäinen kilpailusarja meni jännittämisestä huolimatta hyvin 56, olimme tasoisessa. Toinen kilpailusarja oli surkea, pää ei kestänyt. Pisteet vain 49, hävisin ottelun pistein 105-112.

29.7.2006 taulu SM Kemi


Harjoitusammunta meni hyvin, laukaisut olivat hyviä ja nuolet osuivat hyvin. Ensimmäinen kilpailusarja oli todella vaikea, en saanut laukaisua lähtemään millään. Ammunta oli todella vaikeaa koko ensimmäisen puolikkaan, en saanut suorituksia rennoiksi millään ja jouduin tekemään laukaisun väkisin. Se näkyi osumissa, pisteet vain 320 ja sijoitus 17., jatkopaikkaa yksi piste perässä. Toisella puolikkaalla sain vähän parempaa ammuntaa aikaiseksi ja nuoletkin osuivat paremmin, tulos 328. Yhteensä 648, sijoitus 13. Selvisin sunnuntain pudotusammuntoihin. En ole tyytyväinen ammuntaani, toivottavasti pää kestää huomenna pudotusammunnat.

27.7.2006 treenit


Lämmin ja aurinkoinen ilta. Ammuin 60m ja 70m IFAA maastotauluihin. Päivän toinen nuoli lähti vedosta ja sain poimia nuolen penkasta (kuva). Muuten ammunta kulki hyvin ja osuin hyvin, paljon X:iä molemmilta matkoilta. Huomenna matkustan Kemiin taulu SM kisaan, lauantaina 72 nuolta ja sunnuntaina mahdolliset finaalit. Sunnuntai-iltana kotiin ja heti kentältä Siuntioon, maanantai aamuna alkaa EFAC.

25.7.2006 treenit


Lämmin, aurinkoinen ja kova tuulinen päivä. Maastomatkoja aluksi, väliin yksi sarja 70m ja taas maastomatkoja. Nuoli osui hyvin ja suoritukset olivat hyviä, tuuli ei haitannut. Lopetin päivän ampumalla 36 nuolen tuloksen 30m, ammuin kuuden nuolen sarjoissa. Kaksi ekaa sarjaa vaikeita, molemmat 57. Ammuin ysit alas, en saanut tähtäin nousemaan. Loppu meni paremmin: 60,59,59,59, tulos 351. Enemmän olisi pitänyt saada pisteitä, huono pää estää.

24.7.2006 treenit


Lämmin, aurinkoinen ja kova tuulinen päivä. Ammuin maastomatkoja, eiliset merkit eivät tänään pitäneet paikkaansa. Kaikki matkat menivät alle, tähtäin putosi puoli milliä eilisestä. Kova tuuli teki ampumisesta vaikeaa, silti osuin yllättävän hyvin. Ammun koko viikon maastomatkoja, vaikka Kemissä ammutaan 70m. En valmistaudu taulu SM kisaan mitenkään, keskittyminen on ensi viikon EFAC:ssa.

23.7.2006 treenit


Lämmin ja aurinkoinen päivä. Ammuin maastomerkit, lyhyet matkat osuin hyvin. Pitkillä matkoilla suuria ongelmia saada nuoli osumaan, vaikka suoritukset tuntuivat hyviltä. Skaalasta ei tullut sellainen kuin olisin halunnut 40m asti 10m on tähtäimessä 5mm, sen jälkeen merkki ei mene samassa suhteessa. 40m-50m 6mm, 50m-60m 6,5mm ja 60m-70m 6mm. Viikko aikaa harjoitella, sitten EFAC Siuntiossa.

22.7.2006 ranking Turku


Loistava jousiammuntakeli, koko päivänä ei tuullut yhtään ja oli lämmin. Harjoitusammunta meni hyvin ja osuin hyvin. Ensimmäisestä kilpailusarjasta lähtien ammunta oli tuskaa, jokainen laukaisu piti tehdä. En saanut yhtään laukaisua lähtemään rennosti. Tähtäykset venyivät liian pitkiksi, sen takia ammuin liikaa kaseja ja seiskoja. Huiskimistakin esiintyi, lähinnä sen takia että yritin korjata tähtäysvirheen. Tähtäin putosi liian pitkien tähtäyksien seurauksena alapunaisella ja siihen lauennut nuoli piti yrittää nostaa jousikädellä ylös. Useimmiten siinä epäonnistuin. Kymppejä ammuin hyvin 33, mutta liiat punaiset pudottivat tuloksen alas. Ekat 36 329 ja toiset 332. Tulos 661 on oma ennätys, silti en ole tyytyväinen tulokseen. Tuollaiseen keliin ei pääse kovin montaa kertaa ampumaan ja jos tuon enempää ei saa pisteitä kasaan, kannattaa harkita lajin lopettamista. Olin alkukilpailun jälkeen 11. Pudotusammunnoissa ammunta meni vaan vaikeammaksi, silti eka sarja 56 ja johdin ottelua kahdella pisteellä. Toiseen sarjaan en saanut tehtyä yhtään mitään, väkisin vain laukaisu sinne päin. Pisteet 53, yhteensä 109. Hävisin ottelun kahdella pisteellä. En saa millään pidettyä päätä kasassa kilpailutilanteessa, vaikka ajattelisin mitä niin pää ei toimi. Rentous katoaa ammunnasta kokonaan. Kaksi viikkoa vielä kautta jäljellä, toivottavasti saan edes Siuntiossa pään toimimaan jollain lailla.

21.7.2006 treenit


Pilvinen ja lämmin ilta. Ammuin kahdeksan sarjaa 70m ja 60m 65cm IFAA tauluun. Suoritukset olivat hyviä ja nuoli osui hyvin. Yksi sarja 30m 35cm IFAA tauluun, nippu keskelle. Lopetin päivän yhteen sarjaan 70m, (X,X,X,10,9,7). Toka nuoli seiskaan, tähtäin jämähti alas ja siihen sitten ammuin. Huomenna Turussa ranking, tavoitteena etten ole viimeinen.

20.7.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja tuulinen ilta. 70m ohjelmassa. Ammunta kulki hyvin ja osuin hyvin, tuulesta huolimatta. Hyviä suorituksia, ei huiskimista.  Lopetin päivän 59 sarjaan. Toivotaan, että saan pidettyä ammunnan kasassa ja pään kunnossa.

18.7.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja puuskittainen tuulinen ilta. 70m ohjelmassa. Kaksi ensimmäistä sarjaa ympäri taulua 46 ja 47. Niiden jälkeen oli pakko miettiä mikä on oikeasti vialla, kun en osu. Onneksi tein niin, vika löytyi ankkuroinnista. Olin siirtänyt ankkurointia taaksepäin, koska yritin varoa laukaisulaitetta. Toin ankkuroinnin eteenpäin, heti alkoi osua ja suoritukset olivat paljon helpompia toistaa. Laukaisulaite ei myöskään repinyt leukaa. Keli ei ollut paras mahdollinen, silti osuin yllättävän hyvin. Suoritukset pysyivät hyvin kasassa ja ammunta tuntui helpolta, uskomaton tunne viikon konttaamisen jälkeen. -> Ostin uuden kameran, Canon Powershot S3, nyt pitäisi tulla hyviä kuvia kisoista. :)

17.7.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja tuulinen ilta. Ammuin 60m 65cm IFAA tauluun ja osuin todella huonosti. Alkaa olla jo motivaatio ongelmia, koska en osu mihinkään. Ammuin jopa kaksi kolmosta, parhaat sarjat 19. Suoritukset eivät tunnu miltään, koska ei ole parasta yritystä mukana. Ammuin lopuksi 70m ja en osunut. Ei nippua, ei hyviä sarjoja. Paras sarja 56. Viimeiset sarjat olivat ammuskelua, menivät naureskellessa. Jostain pitäisi löytää nyt jotain, jotta saisi ammunnan kulkemaan. Kautta jäljellä kolme viikkoa, sen jälkeen pyssy laatikkoon ja seuraavaa ammuntakertaa mietitään pitkään.

16.7.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja tuulinen päivä. Ammuin 70m tuloksen, jota ei olisi pitänyt tehdä. Ammunta ei tuntunut huonolta, silti en osunut mihinkään. Ekat 36 nuolta: 53,53,51,54,58 (kuva),51. Tulos 320. Toiset 36 nuolta: 55,55,55,50,48 (kuva), 57. Tulos 320, yhteensä 640. Lopetin päivän 50m, 80 cm maastotauluun. Ammuin viisi kuuden nuolen sarjaa ja mihinkään en osunut. 21,30,29,29,30 (kuva). Ensi viikonloppuna Turussa ranking ja seuraavana taulu SM Kemissä, tavoitteena molemmissa voittaa joku ja ampua kerran kaikki nuolet keltaiselle. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että lopetan lajin Siuntion EFACiin ja keskityn keilaamiseen.

16.7.2006 kotona


Otin kuvan valkoisesta jyvästä (kuva), kohta ampumaan.

15.7.2006 treenit


Aurinkoinen ja tuulinen päivä. Aloitin 70m. Ammunta tuntui ihan hyvältä, vaikka en osunut mihinkään. Toiseen sarjaan sain kaikki keltaiselle, pisteet 56. Sen jälkeen ammunta hajosi kokonaan, onneksi kentällä ei ollut muita. Olisin varmaan tyrmännyt jonkun, sen verran pahaksi huiskimiseksi ammunta meni. Mitä enemmän ammuin, sitä huonommin osuin. Otin kuvat peräkkäisistä sarjoista, viidennestä sarjasta eteenpäin: kuva1, kuva2, kuva3, kuva4, kuva5, kuva6. Ammuin vielä kaksi sarjaa, yhtä huonosti. Tällaisella ammunnalla en pärjää edes tähtäinjousiampujille, joten oli pakko ottaa aikalisä. Tauon jälkeen 30m, enkä osunut vieläkään. Ammuin IFAA 35cm tauluun, yksi tai kaksi viitosta sarjaan. Uusi aikalisä. Päätin kokeilla valkoista jyvää, muuta en enää keksinyt. Maalasin jyvän keskustan mustaksi, 30m alkoi osua paljon paremmin. Menin kokeilemaan 70m, heti kaikki keltaiselle, kymppi ja viisi ysiä. Toinen sarja lisää, pisteet 54. Takaisin 30m, ammuin vihdoin hyvän nipun ja kaikki keskellä (kuva). Lopetin treenit siihen. Tällaisten päivien jälkeen usein mietin miksi hakkaan päätä seinään ja ammun jousella. Jos en saa ammuntaa kulkemaan treeneissä, niin ei se myöskään kulje kilpailuissa. Huomenna uudestaan.

14.7.2006 kotona


Paljon töitä, en jaksanut mennä ampumaan. Viikonloppuna ammun paljon.

13.7.2006 treenit


Lämmin ja aurinkoinen ilta, välillä tuulenpuuskat sekoittivat ammuntaa. Ammuin kaksi sarjaa 30m, siirryin 70m. Ammunta kulkee hyvin, nuoli osuu ja niputtaa hyvin. Paljon kymppejä, myös kaseja ja seiskoja. Puuskat painoivat nuolen punaiselle. Illalla aurinko paistoi niin pahasti etten nähnyt piipperiä kunnolla, scope meni ihan valkoiseksi. Hetken aikaa näkyi taulu ja siihen piti saada laukaus lähtemään. Osuin hyvin, vaikka en nähnyt mitään. Odottelen uusia WC:n naruja, toivottavasti saan ne ensi viikolla. Täytyy päästä virittämään jousi ja ampumaan merkit ennen kisoja.

11.7.2006 treenit


Lämmin, puolipilvinen ja tyyni ilta. Nuolet osuivat todella hyvin, oli kiva ampua pitkästä aikaa. Ammuin vain 70m, kymppejä tuli paljon ja nuoli niputti hyvin. Suoritukset olivat myös hyviä, muutama huono tuli ja silloin nuoli osui kasiin. Yhden kuutosen ammuin, tuuli painoi tähtäimen kuutoselle ja siihen se myös laukesi. Parhaat sarjat 59,58, useita 57. Hyvät treenit. :)

10.7.2006 treenit


Tein Beiterin kanssa sopimuksen ennen treeneihin lähtöä, ammun jatkossa Beiterin stabeilla. Beiterit laukkuun ja radalle kokeilemaan. Jousi oli alussa liikaa takapainoinen, joten lisäsin vastoin omia ohjeita pitkän stabin päähän painoa. Sen jälkeen jousi tuntui todella hyvältä ja ammunta toimi hyvin. Ammunta tuntui niin hyvältä, että aloin tutkimaan välineitä koska en aina osunut hyvällä suorituksella. Syy löytyi lopulta, bladen vasen sakara oli vääntynyt vähän alas. Otin kiinni siitä, se meni poikki. Siinä on mahdollinen syy viime päivien osumattomuuteen, varmana syynä sitä en pidä koska en tiedä milloin blade on alkanut vääntyä. Bladen vaihdon jälkeen, nuoli niputti paremmin.

9.7.2006 treenit


Aurinkoinen ja lämmin ilta. Ammuin 14 sarjaa 70m ja vain kaksi kertaa sain kuusi nuolta keltaiselle. Kuvia päivän sarjoista (kuva1, kuva2, kuva3, kuva4). Kaseja ja ysejä paljon, muutama seiska. Ammunta ei tunnu huonolta, silti en osu mihinkään. Ensimmäiset seitsemän sarjaa sain ampua tyynessä, sen jälkeen alkoi puuskittainen tuuli. Menin hetkeksi ampumaan 30m, yritin palauttaa ammuntaa. Ammuin IFAA 35cm tauluun ja sain paljon nelosia, sekä yhden kolmosen. Vain muutama viitonen eksyi mukaan, kun ei osu niin ei osu. Takaisin 70m ja sama tahti jatkui, ysejä ja kaseja. Päätin kokeilla 90m, se jäi yhteen sarjaan. Tuuli heilutti aika paljon ja osumat olivat surkeita 9,8,8,7,7 ja ohi. Sillä lailla. Takaisin 70m, ammunta alkoi tuntua hyvältä, mutta en vaan osunut. Lopetin, kun sain kaikki keltaiselle (10,9,9,9,9,9). Kolme tuntia kentällä, keli oli hieno. :)

9.7.2006 kotona


Se siitä vapaapäivästä, koko aamu tehty töitä. Illalla yritän mennä ampumaan, toivottavasti saan pään mukaan.

8.7.2006 treenit


Täydellinen jousiammuntailma, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kevyt tuuli vilvoitti väillä. Ainoa ongelma oli ettei pää ollut mukana, ei olisi pitänyt eilen ja tänään lukea liiton foorumia. Ampumisesta ei tullut yhtään mitään koska työasiat pyörivät päässä. Kolme ja puoli tuntia hakkasin päätä seinään, lopetin treenit kun ammuin 70m kolme sarjaa peräkkäin ilman kymppiä. Täytyy vakavasti miettiä oman jousiammuntauran jatkamista, koska en pysty jättämään työasioita pois päästä. Sellaisen päätöksen tein, että luen liiton foorumia seuraavan kerran elokuussa. Viikonloppuisin pidän läppärin suljettuna, en tee töitä enää viikonloppuisin. Toivottavasti näin saan itselleni harjoittelurauhan Turun Ranking kisaan 22.7, Kemin SM kisaan 29-30.7 ja tärkeimpään kisaan EFAC Siuntiossa 31.7-5.8.2006. EFACin jälkeen täytyy miettiä lopetanko oman ampusen kokonaan.

7.7.2006 treenit


Helteet jatkuvat, tuuli vähän pyöritti. Aloitin 60m. En osunut mihinkään, enkä saanut oikein nippujakaan. Vaikeuksia saada kaikki nuolet keltaiselle, suoritukset huonoja. Tuuli vähän haittasi, mutta ei niin paljon. Loppupuolella aloin osua vähän paremmin, päivän paras sarja vain 57 (yhdellä kasilla). 60m jälkeen ammuin 40m IFAA 35cm field tauluun, johon on maksimi 30 yard (n. 28m). Osuin aika hyvin ja sain hyviä suorituksia, ammuin seitsemän neljän nuolen sarjaa keskiarvolla 18. Paras sarja oli viimeinen (kuva). Lopetin treenit ampumalla 30 yard samaan tauluun. Oli pakko ampua kaksi sarjaa, koska ensimmäinen oli todella huono. Toinen sarja eka nuoli kauas neloselle, loput kolme nuolta X. Siihen oli hyvä lopettaa, huomenna jatketaan.

6.7.2006 treenit


Aurinkoinen, kuuma ja tuulinen ilta. Tuuli pyöritti paljon, teki tähtäämisestä vaikeaa. Ammuin 70m ja osuin huonosti. Paljon ysejä, liikaa kaseja ja muutama seiska. En tiedä johtuiko tuulesta, mutta tähtäintä en saanut aluksi nostettua keskelle millään. Laukaukset olivat huiskaisuja ja osumat sen mukaisia. Vähitellen aloin saamaan tähtäimen oikealle korkeudelle ja aloin osumaan vähän paremmin. Missään vaiheessa en osunut hyvin, päivän paras sarja 56 (yhdellä kasilla) kaksi kertaa. Monessa sarjassa oli viisi nuolta nipussa keltaisella ja yksi nuoli jossain muualla. Huomenna uudelleen, toivotaan ettei tuule.

4.7.2006 treenit


Aurinkoinen ja tuulinen ilta. Tuuli häiritsi ammuntaa yllättävän paljon. Aloitin 30m 40cm:n maastotauluun ja osuin tuulesta huolimatta yllättävän hyvin. Viitosia tuli yllättävän paljon, muutenkin nuolet pysyivät hyvin nelosella. Vain kerran epäonnistuin tuulen kanssa ja nuoli löytyi kakkosesta klo yhdeksän. Päätin kokeilla 60m, en uskaltanut mennä 70m tuohon tuuleen. Sain tehdä töitä, että sain nuolet pysymään punaisella. Otin ennakkoa oikealle kasiin ja silti välillä puuskaan ammuttu nuoli löytyi vasemmalta kasilta. Paras sarja 56 (yhdellä kasilla), vain kerran kaikki keltaisella (viisi ysiä ja X). Ammuin yhden sarjan 50m (X,X,10,8,8,8). Lopetin päivän 30m ja maastotauluun. Suhteellisen hyvää ammuntaa kaikesta huolimatta.

3.7.2006 treenit


Nilkka kestää kävelemisen ilman teippausta. Aamulla kävin kertomassa ja opettamassa ammuntaa erään ison aikakausi lehden toimittajalle, lehtijuttu julkaistaan maaliskuussa. Ammuin lopuksi malliksi 70m ja 90m. Ekat nuolet 70m 8 (säädin tähtäintä),X,X. Hain nuolet pois, kaksi lisää 9,10. Siirryin 90m, ei ollut merkkiä silti osuin ihan hyvin, 8,9,10. Illalla uudelleen ja helteessä pääsin ampumaan. Ammuin 90m, 70m, 60m ja 20m. Vaihdoin 60m:llä mustan jyvän, josta olin värjännyt keskustan valkoiseksi. Tähtäys tuli rennommaksi (ainakin vähäksi aikaa), jatkan mustalla jyvällä ampumista. Tuuli heilutti ampujaa, mutta taustoilla ei tuullut yhtään ja se teki ammunnasta hankalaa. Osuin kuitenkin aika hyvin ja suorituksetkin olivat kohtuullisen hyviä.

2.7.2006 IFAA Eläin-SM Siuntio


Nilkka edelleen kipeä, teippasin sen aamulla. Kuuma päivä Siuntiossa ja muutama hankala rinnekävely saivat nilkan jälleen särkemään enemmän. Nilkka ei haitannut ammuntaa missään vaiheessa, vain rastien välit olivat hankalia. IFAA:n eläinkierros on helppo, 28 rastia, annetut matkat ja iso sydänosuma-alue. Täydet pisteet eli 560 on ainoa oikea tulos. 15 rastia meni hyvin, sen jälkeen todella helpolla 26m rastilla ammuin ohi. Nuoli kosketti sydänosumanrajaa, mutta sääntöjen mukaan raja pitää olla poikki. Maksimitulos ei enää mahdollinen ja se vaikutti ammuntafiilikseen. Rastia myöhemmin, tipurasti, tähtäsin väärään paikkaan ja nuoli 2 cm ohi sydämestä. Surkea esitys. Seuraavat rastit olivat maastoammuntaa, ylä- ja alamäkiä. Mäkivähennyksiä jouduin tekemään, ei ollut tarkkaan tiedossa miten paljon jyrkemmät mäet vaikuttavat APEXlla. Aika hyvin selvisin, kunnes tuli pidempi 57m ylämäki. Vähensin 2 metriä, se oli liian vähän ja ammuin yli. Nuoli rikkoi sydänosumanrajan, mutta raja ei ollut poikki. Viimeiset neljä rastia meni ammuskellessa, lopputulos 554. Tulos huono, ammunta aika hyvää. Hävisin Juholle neljä pistettä, olin toinen. Viisi tuntia metsässä ja 28 nuolta. :)

30.6.2006 treenit


Eilen nyrjäytin vasemman jalan nilkan, se turposi yön aikana ja meni mustaksi. Teippasin jalan aamulla, jotta pystyin kävelemään. Illalla kokeilemaan kestääkö se ampumisen. Seisominen onnistui hyvin, käveleminen oli vähän hankalaa. Toivottavasti jalka tulee sunnuntaiksi kuntoon. Aloitin treenit 60m 122cm tauluun ja en osunut mihinkään, vaikka suoritukset tuntuivat hyviltä. Paljon ysejä ja kaseja. Kahdeksan sarjan jälkeen menin ampumaan 20m ja 30m 40cm:n maastotauluun. Siihen osuin hyvin, vaikka suoritukset eivät olleet koko ajan hyviä. Päivän lopuksi ammuin isäni kanssa 60m yhden nuolen kisan. Minä ammuin ensin, X klo kolme. Isä ampui 10 klo kahdeksan (kuva). Ammuimme vielä muutaman yhden nuolen kisan 40cm maastotauluun. Ensin 30m, voitin 5-4. Sitten 29m, voitin 5-4 ja lopuksi 34m, hävisin 5-X. Lopetin treenit 30m maastotauluun kuusi nuolta, X,X,5,5,5,4.

29.6.2006 treenit


Kaksi päivää taukoa takana. Vaihtelevassa kelissä treenit. Aurinko paistoi ja oli tyyni ensimmäisen tunnin, sen jälkeen aurinko meni pilveen ja alkoi tuulla. Ammuin lyhkäisiä matkoja, 50m, 40m, 30m ja 20m. Hyvää ammuntaa ja ihan hyviä osumia, muutama tähtäys vähän venyi ja en purkanut, seurauksena pieni huiskaisu. Päivän sarja 59, 50m:ltä. Huomenna vielä ammuntaa, lauantaina Kouvolaan katsomaan FITAa. Sunnuntaina Siuntiossa IFAA:n Eläin-SM.

26.6.2006 treenit


Aurinkoinen ja tuulinen ilta. Pää ei ihan parhaassa vireessä ampumiseen, mutta oli pakko mennä tuulettumaan. Säätelin laukaisulaitteen herkkyyttä koska en saanut laukaisua lähtemään. Tähtäykset venyivät liian pitkiksi ja laukaisuista tuli huiskaisuja. Kokeilin todella herkkää, se toimi hyvin hetken aikaa, sitten laukaisut alkoivat lähteä omia aikojaan. Lopulta löysin hyvän herkkyyden, jatkan sillä harjoituksia.

25.6.2006 Seinäjoki


Viimeinen EM karsinta Seinäjoella. Kävin ottamassa muutaman valokuvan, en ampunut.

24.6.2006 treenit


Aurinkoinen ja tuulinen aamu. Aloitin 70m. Suoritukset ihan hyviä, mutta nipun paikka vaihteli lähes joka sarjaan. Eka sarja 45, nippu vasemmalla. Säädin tähtäintä ja kaksi sarjaa osuin hyvin, sen jälkeen nippu alkoi kiertää ysillä ja kasilla. Väliin tuli 59 sarja ja seuraava taas jossain muualla. Kahdeksan sarjan jälkeen siirryin 30m ja ammuin tuloksen. Tuuli heilutti ampujaa, sen ei olisi pitänyt vaikuttaa tulokseen. Kuuden nuolen sarjoissa ammuin: 58,59,57,59,60,58, tulos vain 351. Lopetin treenit 50m maastotauluun, (X,X,X,X,5,4). Laukaisulaite ei revi enää, ankkurointi on nyt löytynyt.

23.6.2006 treenit


Pilvinen, sateinen ja lämmin ilta. Paras tapa viettää juhannusta on jousiammuntakentällä. Ammuin 70m, 50m, 40m ja 30m. Hyviä suorituksia ja nuolet osuivat hyvin. Ammuin viimeiset sarjat ilman laastaria leuassa ja laite ei repinyt yhtään.

22.6.2006 treenit


Lämmin ja pilvinen ilta. Maastomerkkejä ammuin ja samalla yritin löytää ankkuroinnin josta laukaisulaite ei revi leukaa. Vain muutama laukaus sattui leukaan, joten nyt ollaan aika lähellä. Suoritukset hyviä ja nuoli niputti hyvin.

21.6.2006 treenit


Kuumat ilmat jatkuvat. Ammuin 70m ja ammunta toimi hyvin. Nuolet osuivat ja niputtivat hyvin. Rikoin jälleen yhden nuolen, mutta en saanut vieläkään Robin Hoodia. :( Paras sarja 59 (kuva), neljä x:ää.

20.6.2006 treenit


Kuuma ilta. Ammuin 50m ja 40m, osui hyvin (kuva). Muutama todella huono suoritus, silti hyviä osumia. Leuassa vahvat teipit, silti aina välillä sattui oikein kunnolla koska laukaisulaite osui leukaan kovaa. Pikku hiljaa alkaa löytyä oikea laukaisu TRU B:lle ja pääsen ehkä leuan teippaamisesta eroon.

19.6.2006 treenit


Kuuma ja tuulinen ilta. Tuuli pyöritti hieman, ei vaikuttanut paljoa osumiin. Kokeilin pudottaa piipperiä alaspäin, jotta saisin ankkurointia ylöspäin. Ammunnasta ei tullut yhtään mitään. Nostin piipperin takaisin ja leukaan laastaria, hyvin toimi. Ammuin muutaman sarjan 50m, hyviä suorituksia ja osuin hyvin. Useita 58 sarjoja. Huomenna taas muutama sarja, täytyy antaa leuan parantua.

18.6.2006 70m Kemi


Aurinkoinen ja tuulinen päivä. Harjoitusammunta meni huonosti, en saanut tuntumaa ja en osunut. Ensimmäinen kilpailu sarja oli vielä huono 49, sen jälkeen alkoi ammunta kulkea vähän paremmin. Tuuli heilutti, mutta en välittänyt siitä. Tähtäin keskelle taulua ja rennosti siihen. Yllättävän hyvin osuin ja eka kierros 325. Paras sarja 57 (X,X,10,10,10,7). Toisen kierroksen alku huono, vain 51. Yritin väkisin keskelle, en osunut. Loput sarjat taas hyvin ja hyviä suorituksia, tulos 327. Yhteensä 652, sijoitus 4. Leuka on pahasti rikki, täytyy keksiä jotain koska haluan ampua TRU Ball:lla.

17.6.2006 Ranking Kemi


Aurinkoinen ja vähän tuulinen päivä. Harjoitusammunta meni hyvin, suoritukset olivat hyviä. Kilpailu lähti käyntiin surkeasti: 51,52,51. Pää hajosi heti, kun kilpailu alkoi. Loppu vähän parempi, tulos 315. Toinen puolikas kulki hyvin, ei huonoja sarjoja ja tulos ihan ok 330. Viimeinen sarja 57 (X,10,10,9,9,9). Yhteensä 645, sijoitus 14. ja pääsin pudotuksiin. Pudotuksissa pää ei kestänyt ja ammunta todella surkeaa ja osumat vielä huonompia. Sarjat 52 ja 47, pisteet 99. Jälleen mietin kannattaako jatkaa kilpailemista.

16.6.2006 treenit Kemi


Vähän ennen lähtöä Kemiin sain TRU Ball ST3 laukaisulaitteen, kokeilin sitä tuntui hyvältä. Illalla Kemissä pääsin testaamaan laitetta hyvässä kelissä. Laite repii leuan auki, silti ammun kisan sillä. Pudotin piipperiä sentin, sain vähän paremman ankkuroinnin ja laite ei revi niin pahasti. Osuin hyvin ja hyviä suorituksia. Kolme 59 sarjaa, muutama 58 ja 57. 12 nuolen ottelu loppuun 115 (59,56).

14.6.2006 treenit Siuntio


Tasamaastoammuntaa Siuntiossa, ainoat mäet sai kävellä. Ammunta kulki hyvin ja suoritukset olivat hyviä, mutta nuoli ei osunut hyvin. 1-2cm irti olevia nelosia tuli liikaa. 20 sarjoja vain kaksi ja 17 sarjoja useita. Suurin ongelma oli hyttyset ja niitä oli riittävästi, toivottavasti ne haihtuvat jonnekin ennen EFAC:ia. Seuraavan kerran ammun viikonloppuna Kemissä.

13.6.2006 treenit


Lämmin ja kova tuulinen ilta. Ammuin 70m ja alussa tuuli sotki ammuntaa, yritin liikaa. Nuolet osuivat ympäri punaista, lopussa keskityin vain suoritukseen ja siihen että tähtäin pysyy keltaisella. Heti aloin osua ja niput paranivat. Viisi viimeistä sarjaa 56,56,55,57,55. Hyviä sarjoja tuuleen. Huomenna Siuntioon ampumaan maastoa.

12.6.2006 treenit


Kuuma ja tuulinen ilta. Ammuin 72 nuolen tuloksen. Ammunta kulki hyvin ja nuolet osuivat melkein hyvin. Ammuin vain kaksi kertaa kaikki nuolet keltaiselle, kaikissa muissa sarjoissa oli yksi punainen. Yhdeksän kasia ja yksi seiska. Kierrokset 339 ja 331, tulos 670. Paras sarja 58 ja huonoin 54. Tasaista ammuntaa, mutta punaisia liikaa. Kaksi päivää vielä aikaa treenata, torstaina en ehdi ja perjantaina lennän Kemiin.

11.6.2006 Siuntio IFAA Field kierros


Hieno ilma koko päivän, tuuli hieman sotki ammuntaa. Aloitin ammunnan ykkösrastilta ja ensimmäiset rastit olivat kaikki lyhyitä matkoja. Osumat myös sen mukaisia, hyvin osui ja niputti. Ammunta toimi hyvin. Rata tuntui hyvältä, koska pieniä korkeuseroja oli. 17 rastia saimme ampua maastoammuntaa, sen jälkeen siirryimme pellolle ampumaan kaikki vaikeat rastit. 17 rastin jälkeen olin 11 pistettä pois täysistä. Pellolla ampuminen oli kaukana maastoammunnasta, ei yhtään mäkeä. Lisäksi tuuli oli kova ja tuulessa 80 yardin ammunta ei ole kivaa. Tulos näkyi taulussa, paljon nelosia. Ammunta meni vähän huiskimiseksi. Päivän kohokohta oli rasti 21, 45 yard. Luulin ampuneeni elämäni ensimmäisen Robin Hood:n, mutta ei. Nuoli hajosi perästä 4 cm:n matkalta, mutta toinen nuoli ei mennyt sisään. Kolme viimeistä rastia oli taas maastoammuntaa (ylämäkiä kaikki), mutta tuuli teki niistä todella hankalat. Viimeiset 11 rastia ei yhtään 20 sarjaa ja hukkasin 20 pistettä niissä! En osunut viitoseen. Lopputulos 529 ei tyydytä, hävisin voittajalle Juholle viisi pistettä. Täytyy harjoitella enemmän IFAA tauluihin, jotta elokuussa Siuntiossa (EFAC:ssa) osun eniten keskelle.

10.6.2006 treenit


Aurinkoinen ja lämmin päivä. Laitoin jouseen sivustabin myös oikealle puolelle (kuva), (kuva). Jousi toimii nyt tosi hyvin ja se lähtee suoraan kädestä. Ammunta oli todella hyvää ja osuin hyvin. Ammuin maastomatkoja maastotauluun. Eka sarja 20m (kuva). 40m osui myös hyvin, 40cm:n taulu (kuva). Ammuin 70m 80cm maastotauluun ja osuin tosi hyvin, viitosia tuli paljon. 122cm tauluun ammuin muutaman sarjan ja osuin huonommin kuin maastotauluun. Maastotauluun tähtääminen on helpompaa. Huomenna Siuntiossa IFAA Field kierros.

8.6.2006 treenit


Puolipilvinen, viileä ja lähes tyyni ilta. Ammuin jälleen maastomerkkejä. Suoritukset lähes hyviä, muutama surkea vähän sotki ammuntaa. Nuolet osuivat hyvin ja nippujakin tuli. Lopetin päivän 70m. Kaksi viimeistä sarjaa 59 ja 57.

7.6.2006 treenit


Pilvinen, viileä ja tyyni ilta. Ammuin maastomerkkejä. Ammunta kulki tosi hyvin ja nuolet osuivat hyvin. 80 yard osuin 65cm:n tauluun hyvin, viitosia tuli useita. Muutaman yard lähempää osuin vielä paremmin (kuva). Tähtäin pysyi hyvin paikallaan, kun tähtäsi IFAA:n tauluun. Laukaisut olivat hyviä ja huiskimista ei esiintynyt.

5.6.2006 treenit


Aurinkoinen ja lämmin ilta. Puuskittainen tuuli vähän vaikeutti ammuntaa. Ammunta tuntui todella hyvältä ja tähtäinkin pysyi hyvin paikoillaan suorituksen loppuun asti. Nuolet osuivat tosi hyvin ja nippujakin tuli. Aloitin 70m, ammuin muutaman sarjan 50m ja takaisin 70m. 70m vika sarja oli 59, vika nuoli ysiin (kuva). Ammuin muutaman sarjan 40m ja lopetin päivän ampumalla yhden sarjan 30m (kuva). Seuraava kisa sunnuntaina Siuntiossa IFAA Field kierros, täytyy ampua yard merkit ennen sitä.

4.6.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja vähän tuulinen päivä. Ammuin 70m ja en osunut mihinkään, tähtäin pysyi laukaisuun asti hyvin keskellä ja laukaisussa se heilahti jonnekin. Aina kun sain sen pysymään keskellä, oli nuoli myös keskellä. Ammuin aluksi X-Wingeillä ja aloin epäilemään sulkaa, kun en osunut. Kumisulka osui yhtä huonosti, vika ei siis ole sulassa. Todennäköisesti otan X-Wingit käyttöön. Päivän paras sarja 70m vain 56 (kuva) ja niitä oli useita. Huonoin sarja 51, sen jälkeen huonoin 54. Tasaisen huonoa siis. Ammuin kolme sarjaa IFAA matkoja 50cm:n tauluun ja surkeasti osuin siihenkin. Tällä hetken on fiilis etten ammu yhtään 70m:n kisaa, keskityn pelkästään maastoon. Olen ilmoittautunut Kemin ranking kisaan 17.6. ja lennotkin on varattu, katsotaan mitä teen.

3.6.2006 kotona


Ulkona sataa. Sulitin kuusi nuolta X-Wingeillä, en ole testannut aikaisemmin niitä taljassa. Huomenna kokeilemaan.

2.6.2006 maastotreenit Kerava


Keravalla maastoammuntaa. Aurinko paistoi ja oli lämmin, puuskittainen tuuli teki ampumisesta vaikeaa. Osuin ihan hyvin ja arvioinnitkin toimivat yllättävän hyvin. En ole harjoitellut mittaamista yhtään, joten ihan puhdasta arviointia käytin. Viitosia olisi voinut tulla enemmän, tuulen takia paljon nelosia. Nuoli niputti hyvin ja suoritukset olivat hyviä. Pitkä Apex toimii, ampuminen tuntuu paljon luontevammalta sillä.

1.6.2006 treenit


Halliin virittämään Apex:ia. Kamat kiinni ja paperitesti, kaksi mersua. Ammuin muutaman sarjan ja heti alkoi tuntua siltä, että olen heittänyt hukkaan viisi kuukautta ampumalla A7:lla. Apex toimii minulla paljon paremmin. Menin kentälle ja ammuin kolme tuntia. Tosi hyvin kulki ammunta ja nuoli niputti paremmin kuin koskaan. Skaala pysyi lähes samankokoisena kuin A7:lla, joka on ihme koska Apex:n pitäisi olla huomattavasti hitaampi. Ammun kesän Apex:lla, katsotaan mitä tulee. Ainakin ammunta on sillä paljon helpomman tuntuista.

31.5.2006 kotona


Jälleen meni yksi hieno jousiammuntakeli ohitse. Onneksi huomiseksi on luvattu sadetta, kiva mennä ampumaan. Laitoin pitkän Apex:n kuntoon, kokeilen sitä. Huomenna virittämään, jos vaikka saisin ammunnan kulkemaan. Tiedä vaikka se antaisi vähän suoritusvirheitä anteeksi, koska akseliväli on pidempi kuin A7:ssa.

30.5.2006 kotona


Loistavia jousiammuntakelejä mennyt ohitse töiden takia. Huomenna vielä mahdollisesti työt estävät treenit, mutta torstaina ampumaan.

28.5.2006 treenit


Pilvinen, viileä ja lähes tyyni päivä. Loistava keli ampumiseen. Ammuin 70m, 50m ja 30m. En osunut miltään matkalta hyvin. 70m sarjat olivat todella surkeita, paljon kuutosia ja seiskoja. Suoritukset tuntuivat hyviltä, silti en osunut mihinkään. 50m ammuin tuloksen, 333. Kaseja liikaa (seitsemän), tulos putosi sen takia. 30m sain nuolet pysymään vaivoin keltaisella, vain yksi bingo. Paljon ysejä.

25.5.2006 iltatreenit


Tuuli oli hieman tyyntynyt, mutta mustia pilviä alkoi kerääntyä kentän ympärille. Ammuin kolme sarjaa 70m, alkoi sataa ja tuulla vielä kovemmin kuin aamulla. Lisäsin aamutreenien jälkeen jouseen taka Doinkerin, jousi tuntui hyvältä ampua. Nuoli niputti kolme sarjaa ihan hyvin. Seuraavan kerran sunnuntaina.

25.5.2006 treenit


Aurinkoinen, lämmin ja todella tuulinen aamupäivä. Yritin ampua maastomerkit, mutta huonolla menestyksellä. Tuuli oli niin kova, etten osunut mihinkään. 50m sain vaivoin nuolet pysymään punaisella. Taustat eivät pysyneet pystyssä, onneksi yhtään nuolta ei hajonnut. Päivän kohokohta oli, kun ammuin 50m nokin rikki. Taaskaan ei Robin Hoodia. :(  Jos tuuli tyyntyy, menen illalla uudelleen.

23.5.2006 kotona


Viileää ja sateista, ei huvita ampua näillä keleillä. Toivotaan, että kelit paranevat.

21.5.2006 treenit


Aamulla halliin pätkimään nuolet, lyhensin 1 1/4 tuumaa. Nuoli jäykistyi hieman ja lentää nyt vähän paremmin. Ammuin hallissa 21 nuolta. Illalla 70m. Lämmin, tyyni ja pilvinen ilta. Yksi kohdistussarja, sen jälkeen tulosammunta. Ekat 36 nuolta 54,56,56,56,55,55, tulos 332. Toiset 36 nuolta 56,57,56,59,56,55, tulos 339. 72 nuolen tulos 671. Kaseja oli liikaa, muuten hyvä tulos. Kasi tuli aina liian pitkän tähtäyksen seurauksena. Huiskimista ei esiintynyt tänään, joka on hyvä asia.

21.5.2006 kotona


Eilen Keravalla ottamassa kuvia. Tänään menen halliin virittämään nuolta, ulkona pilvistä ja viileä.

19.5.2006 kotona


Sataa ja on kylmä. Huomenna Keravalla maastokisat, mene ottamaan kuvia.

17.5.2006 treenit


Aurinkoinen, viileä ja tuulinen ilta. Lisäsin sivustabin päähän painoa. Jousi ei tunnu liian raskaalta ja tähtääminen on paljon helpompaa. Tähtäin pysyy hyvin paikoillaan, myös tuulessa. Nuoli niputtaa hyvin ja osuu hyvin, suoritukset menevät sen takia liikayrittämiseksi ja en saa laukaisua lähtemään aina. Todella huonot ja huiskitut laukaukset osuvat keltaiselle, joka on ihme. Ammuin 70m, kokeilin 30 nuolta 50m ja menin takaisin 70m. 50m kulki ihan hyvin, ammuin kuuden nuolen sarjoissa ja niput olivat hyviä, vaikkakin niiden paikka vaihteli. Ammuin sarjat: 56,57,55,54,57. 70m kulki myös hyvin koko päivän, sarjat olivat 54-58. Seuraava kisa siirtyi, en ammu Turun ranking kisaa tiettyjen asioiden takia. Menen paikalle katsomaan.

16.5.2006 treenit


Viileä ja tyyni ilta. Apex7 ja Doinkerit testissä. 31,5 tuumainen A-Bomb Elite ja 10" A-Bomb. Pitkän stabin päässä kaksi painoa, lyhyen kolme painoa. Lisäksi lyhyen stabin kierreosan ja V-Barin väliin laitoin painon. Harmonic Dampereissa tungsten painot ylhäällä ja alhaalla. Jousi painaa nyt paljon, punnitsen sen huomenna. Ammuin 90 nuolta ja jaksoin ihan hyvin. Aloitin 30m, ammuin tuloksen kuuden nuolen sarjoissa: 58,58,60,59,59,59, tulos 353. Ammuin vielä muutaman sarjan 30m, en laskenut. Lopetin päivän 70m tulokseen: 58,56,54,52,56,57, tulos 333. En tiedä onko painosta mitään apua, katsotaan miten Turun ranking menee. Jos Turussa ei kulje, en tiedä mitä teen. Lopetan ehkä harjoittelun, kisat eivät ainakaan voi mennä huonommin.

15.5.2006 kotona


Kylmä ja sateinen päivä, ei ammuntaa. Virittelen stabeja A7:aan.

12.5.2006 Kroatia World Cup


Yhdeksän tuntia kentällä, josta ammuin viisi tuntia. Laukauksia 300. Ammuin mielestäni hyvin, mutta vieressä ampunut Ukrainan naistähtäinampuja oli eri mieltä. Hän ampui 57,58 sarjoja minun ampuessa 56,57 sarjoja. Päivän lopuksi ammuimme Ahdin kanssa kaksi 12 nuolen ottelua. Voitin ekan 115 (58,57)-112, hävisin toisen 113 (56,57)-115. Alkukilpailun epäonnistumisen jälkeen olen miettinyt miksi ammun jousella kilpaa, kun pää ei kestä. Eikä se tunnu parantuvan kilpailuissa. Huomenna viritän jouseen Doinker:n A-Bomb stabit, katsotaan auttaako se. Tulen kokeilemaan myös muita Kroatiasta saatuja tietoja, joita kyselin Logan Wildeltä, USA.

11.5.2006 Kroatia World Cup - pudotukset


Olin kentällä katsomassa ja kuvaamassa.

10.5.2006 Kroatia World Cup - alkukilpailu


Ei satanut ja aurinko paistoi, silti oli vielä vähän viileä keli. Harjoituskentällä ammunta kulki todella hyvin ja osuin hyvin. Ennen kilpailua ammuttiin kaksi harjoitussarjaa kilpailukentällä ja nekin olivat vielä suhteellisen hyviä. Kilpailu oli kaikkea muuta kuin hyvää ammuntaa ja hyviä osumia. Ammuin todella surkeasti, en voinut kuvitella että menisin niin lukkoon. Laukaisua en saanut lähtemään millään, kun se lähti tähtäin oli jossain muualla kuin kympissä. Ekat 36 nuolta: 52,51,53,48 (yksi nelonen), 50,50, tulos 304. Toiset 36 nuolta: 48,52,52,54,54,55 (neljäs nuoli kuutonen). Kolme viimeistä sarjaa saatiin ampua vähän tyynemmässä. 72 nuolen tulos 619, sijoitus 78. mukana 82 ampujaa. Nousin viimeisellä sarjalla sijalta 81. sijalle 78. Vika nuoli X. Tuuli haittasi hieman ja pudotti tulostasoa, mutta se ei ole mikään selitys. Joukkueena jäimme neljä pistettä jatkopaikasta, olisin voinut ampua tuon verran paremmin. Tunti kilpailun jälkeen ammuin harjoituskentällä 36 nuolen tuloksen: 58,56,55,53,54,57, tulos 333. Olen siis hyvä harjoitusampuja.

9.5.2006 Kroatia World Cup - viralliset harjoitukset


Koko päivän satoi vettä ja oli kylmä, harjoitusnuolien määräksi jäi yhdeksän. Osuivat hyvin ja suoritukset ihan hyviä.

7.5.2006 treenit


Lämmin päivä, puuskittainen tuuli haittasi hieman. Ammuin 72 nuolen tuloksen. Ekat 36 nuolta 54,57,54,54,57,56, tulos 332. Toiset 36 nuolta 58,56,51 (tuuli oli todella hankala tässä sarjassa: 9,9,9,8,8,8),54,55,57, tulos 331. Yhteensä 663. Kroatiassa pitäisi pystyä samaan, niin on 64 joukossa. Se on ainoa tavoite, pudotusammuntoihin pitää päästä mukaan. Huomenna aamulla lähtö. Tiistaina viralliset harjoitukset ja keskiviikkona kisa. Yritän päivittää kuvia Kroatiasta, jos vain saan GPRS:n toimimaan. Kroatian kuvat täältä.

6.5.2006 treenit


Todella lämmin päivä, kevyt tuuli näyttäytyi välillä. Teknisesti todella huonoa ammuntaa koko päivän. Tähtäykseen asti kaikki hyvin, mutta laukaisut eivät lähteneet millään ja yleensä kun lähtivät niitä seurasi kunnon huiskiminen. En osunut mihinkään, kaseja ja seiskoja useita. Merkkasin päivän viimeiset sarjat: 52,52,54,48,50,50,52,56,56,53,54,56,60 (kuva),55,52,58. 16 sarjaa 53 pisteen keskiarvolla ja hyvässä kelissä, ei paljon naurata. Päivän saldo 200 nuolta. Toivottavasti huomenna kulkee paremmin.

5.5.2006 treenit


Loistava keli, kesän ensimmäiset T-paita treenit. Suhteellisen hyvää ammuntaa ja ihan hyviä sarjoja. Ammuin kaksi 59 sarjaa ja muutaman 58. Viikonlopuksi on luvattu samanlaista keliä, olosuhteet pitäisi siis olla kohdallaan Kroatian viimeistelylle.

4.5.2006 treenit


Kelit paranee ja ammunta huononee. Loistava keli ampua ja en osunut mihinkään. Ammuin kolme tuntia ja paras sarja vain 57. Aloitin päivän ampumalla 36 nuolen tuloksen, jokaiseen sarjaan tuli punainen: 55(kasi), 55(kasi),57(kasi),57(kasi),53(seiska),57(kasi), tulos 334. Päivän kohokohta oli lähes kaksi nuolta sisäkkäin, mutta ei kuitenkaan (kuva). Huiskimista esiintyi joka suuntaan, ei mitään kunnon tuntumaa ammuntaan.

3.5.2006 treenit


Lämmin, tyyni ja pilvinen ilta. Loistava keli ampua hyviä tuloksia, mutta minä en pystynyt siihen. Oli suuria vaikeuksia saada yli 57 sarjaa, kaksi tai kolme kymppiä sarjaan ei riitä. Suoritukset olivat suhteellisen hyviä, mutta en saanut laukaisua lähtemään. Ahdin kanssa ammutun huippusarjan jälkeen, kaikki ysejä (kuva), otin 1/4 kierroksen liipaisinta herkemmäksi ja aloin osua paremmin. 58 (yhdellä kasilla) ja kesän toinen 60 (kuva). Toivotaan, että kelit pysyvät samanlaisena loppuviikon. 8.5.2006 lähtö Kroatiaan, siihen mennessä ammunta kuntoon ja pää myös.

2.5.2006 treenit


Lämmin ja tuulinen ilta. Tuuli haittasi ammuntaa, osumat pyörivät kasin sisällä. Aika hyvin sain pidettyä ammunnan kasassa, vaikka tuuli heilutti välillä paljon. Päivän paras sarja 59 tuli toiseen sarjaan, kun tuuli ei ollut vielä kovimmillaan. Iltaa kohden tuuli voimistui ja sarjat alkoivat huonontua. Päivän sarja keskiarvo 55. Super-X repii edelleen leukaa, joudun laittamaan teipin leukaan.

1.5.2006 treenit


Hieman väsytti Levin reissun jälkeen, mutta ampumaan oli pakko mennä. Kaksi tuntia koneen laskeutumisesta olin ampumassa. Lämmin ja vähän tuulinen ilta. Ammuin ensin sarjan 30m, hain vain tuntumaa onnistuuko ampuminen. Ihan hyvältä tuntui, siirryin 70m. En osunut mihinkään, ysejä ja kaseja. Tuuli vähän haittasi, mutta ei niin paljon. Viisi lämmittelysarjaa, neljä kymppiä, paljon ysejä ja kaseja. Päätin kuitenkin ampua tuloksen ja aloin osua heti paremmin. Sarjat 57,57,56,56,56,58, tulos 340. Tosi hyvin osuin, vaikka tuuli vähän haittasi. Huomenna uudelleen, toivottavasti jaksan vähän paremmin.

27.4-1.5.2006 Levillä


Ensimmäinen loma pariin vuoteen. Tuli nollattua pää kunnolla, neljä päivää ilman nettiä sai ihmeitä aikaan. Tuli myös laskettua mäkeä. kuva1, kuva2, kuva3.

26.4.2006 treenit


Lämmin ja tuulinen ilta. Ammuin 72 nuolen tuloksen ja puuskittainen tuuli sotki vähän ammuntaa. Taustan päällä oli lippu kertomassa tuulesta ja välillä lippu hieman liehui (kuva). Ammunta kulki välillä ihan hyvin, mutta tuuleen ammutut suoritukset olivat surkeita. Kädet heiluivat laukaisussa joka suuntaan ja se näkyi taulussa. Eka kierros 55,56,58,51 (yksi viitonen vasemmalla),50 (yksi viitonen oikealla),54. Tulos 324, eli vähän. Toinen kierros 54,53,54,56,55,55. Tulos 327, edelleen vähän. Vaikeaa oli. Ammuin lopuksi kaksi sarjaa 90m. Molemmat jäivät vähän alas, mutta niput olivat hyvät. Laukaisulaite ongelmia ei tänään ollut, laite toimi hyvin. Neljän päivän tauko edessä, maanantaina tavoitteena päästä ampumaan.

25.4.2006 treenit


Pilvinen ja vähän tuulinen ilta. Ammunta vaihteli laidasta laitaan. Päivän toinen nuoli löytyi penkasta, laukaisulaite etuajassa. En tiedä oliko vika laitteessa vai minussa, mutta laite tuntui normaalia herkemmältä. Säädin sitä jäykemmäksi, sen jälkeen laukaisu ei enää lähtenyt. Herkensin sitä koko ajan ja lopulta se alkoi tuntua hyvältä. Yhdessä vaiheessa osuin todella hyvin ja suoritukset tuntuivat myös todella hyviltä, ammuin ensimmäisen 60 sarjan treeneissä ikinä (kuva). Seuraava sarja oli 59 ja seuraava mielenkiintoinen: eka kymppiin, toka lähti puuskaan: nelonen vasemmalla, loput kymppiin (kuva). 18 nuolta 16 kymppiä, ysi ja nelonen. Sitten laite laukesi taas yllättäen, tällä kertaa osuin yläysiin. En osaa sanoa onko vika laitteessa vai minussa, mutta Super-X:llä jatkan ampumista. Huomenna vielä ampumaan, sitten viiden päivän tauko. Ensimmäinen loma yli kahteen vuoteen. Leville mäkeen vapuksi. :)

24.4.2006 treenit


Tyyni ja aurinkoinen ilta, mahtava keli siis pitkästä aikaa. Olin alussa hieman ihmeissäni, kun nuolet alkoivat osua hyvin. Ammuin tuloksen ja nuolet osuivat edelleen hyvin. 59,56,57,59,58 (vika alakasiin),56, tulos 345. Ammunta ei ollut parasta mahdollista, silti nuolet niputtivat hyvin. Oli pakko toinen kierros, se kulki ammunnallisesti paremmin ja tuloksellisesti myös ihan hyvin. 58,58,58,55,56,58, tulos 343. Yhteensä 688. Sen verran kova tulos minulle, että lähes huimaa. Välineet toimivat, nuoli osuu ja Super-X on loistava. Enää ei tarvitse kuin saada pää kuntoon, niin saatan osua myös kisoissa.

23.4.2006 treenit


Aamulla kolmen tunnin treenit, välissä tunnin ruokatauko ja sen jälkeen toiset kolme tuntia ammuntaa. Aamulla virittelin Stan:n ammuntakuntoon, veri lensi kun ihmettelin mikä kohta repii minun leuan auki (kuva). Lopulta syyllinen löytyi (kuva)ja teipillä sain laitteen sellaiseksi ettei se revi (kuva). Laite sopii minun käteen tosi hyvin ja ankkuroinnin saan tehtyä paremmin kuin millään laitteella aikaisemmin. Laukaisu lähtee paremmin, mutta tänään tuuli jälleen ja ampumisesta on vaikea sanoa mitään. Osuin kuitenkin suhteellisen hyvin ja ammuin lähes kaksi nuolta sisäkkäin 70m (kuva). Ruokatauon jälkeen tuuli edelleen ja suoritukset alkoivat olla kunnon huiskimista. Vain muutaman nuolen sai ampua tyyneen. 36 nuolen tulos tuli ammuttua ja sillä ei hurrata vain 329, vikassa sarjassa tuuli oli kovimmillaan, vain 52 pistettä. Lopetin 70m ammunnan, kun sain kolme sarjaa peräkkäin joissa nuolet osuivat hyvin, vaikka suoritukset eivät olleet hyviä 59 (kuva),57,57. Lopetin päivän 30m. Ammuin kolme kuuden nuolen sarjaa ja ne olivat surkeita, 56,59,58. Toivottavasti pääsen ampumaan tyynessä ennen Kroatiaa, jotta saisi edes vähän parempaan kuntoon ammunnan. Päivän saldo 240 nuolta.

22.4.2006 maastotreenit Messilä


Maastoammuntaa Messilän laskettelukeskuksessa. Rinteet lumen peitossa ja keskus kiinni. Kolme solumuovitaustaa mukana, joita siirreltiin paikasta toiseen. Aamulla tuuli teki ilmasta kylmän ja ammuimme metsässä, sinne tuuli ei puhaltanut. Ammuntamatkoja ei saanut pitkiksi metsässä, vain 30m. Illalla tuuli tyyntyi ja pääsimme rinteisiin ampumaan kunnon mäkiä, mahtava kokemus. Kokeilin muutaman kerran Stan:lla, mutta se repii leuan auki. Aina kun ammuin sillä osuin todella hyvin, mutta laukaukset jäivät kuuteen. Se tuntuu todella hyvältä kädessä, mutta kun joutuu varomaan leukaa, niin laukaukset eivät lähde. Stan:n leuka on jätetty pyöristämättä ulkopuolelta. Yritin viilata sitä, mutta se on karkaistu todella kovaksi, viila ei pystynyt siihen. Minun ankkurointi ja laukaisu ovat sellaiset, että se repii minun leuan auki. Muilla ei tätä ongelmaa tunnu olevan. T3 ITS toimi moitteettomasti ja ammunta tuntui hyvältä, hyviä laukaisuja ja ihan hyviä osumia. Olisi vain ollut helpompaa, jos olisi ollut maastomerkit ammuttuna.

21.4.2006 ulkotreenit


Neljä laukausta Stan Super-X:llä ja sitten oli pakko ottaa T3 ITS käyttöön. Stan on ihan hyvän tuntuinen laite, mutta repii laukaisussa leuan auki, en jaksanut alkaa etsiä syytä siihen vaan halusin harjoitella. Huomenna yritän löytää syyn repimisille. Lyhtytien kentällä harjoittelusta alkaa mennä maku, siellä tuulee paljon tai älyttömästi. Tyyneen en ole päässyt ampumaan viikkoon. En enää tiedä miten 70m ammutaan, kun osutaan koko ajan keskelle. Nyt jokaisessa sarjassa on yksi tai kaksi nuolta punaisella ja kymppejä ei välttämättä yhtään. Päivän paras sarja 55, neljä kymppiä, kasi ja seiska. Suorituksista en osaa sanoa mitään, koska tuuli heiluttaa koko ajan. Muutamat tyyneen ammutut tuntuivat hyviltä ja nuolikin osui niissä aina suhteellisen hyvin. Huomenna Messilässä maastotreenit, toivottavasti ei tuule, eikä sada.

19.4.2006 ulkotreenit


Ilma kylmenee koko ajan ja tuulikaan ei tyynny. Sain vähän parempaa ammuntaa kuin eilen, mutta ei mitään huippua. Nuolta en saanut niputtamaan millään, kertaakaan en saanut kuutta nuolta keltaiselle. Paras sarja, samalla paras nippu, 55 (kuva) ja huonoin 48. Huomenna tauko, perjantaina ajan Messilään ja viikonloppuna ammun Messilässä maastoa.

18.4.2006 ulkotreenit


Kylmä ja tuulinen ilta. Välillä tihutti vettä. Missään vaiheessa en saanut kunnon tuntumaa ammuntaan, suoritukset olivat vähän kaikkea. Paras sarja 55 ja huonoin 39. Vain kerran sain kaikki nuolet keltaiselle, kuusi ysiä. Lopetin treenit kuuden nuolen sarjaan 30m, tuuli heilutti samalla tavalla kuin 70m. Osuin kuitenkin paremmin: eka nuoli ylä kasi, toinen ylä ysi. Loput neljä X. Toivottavasti huomenna ei tuule yhtä paljon.

17.4.2006 ulkotreenit


Neljä tuntia 70m sateessa. Ammuin katoksesta, sade ei haitannut paljon. Kylmä alkoi tulla loppupuolella, koska vaatteet kastuivat. Ammuin kaksi sarjaa, joiden jälkeen vaihdoin 4mm punaisen jyvän 6mm mustan tilalle. Tähtääminen helpottui, ammuin 70m kierroksen. Ammunta kulki lähes hyvin, muutama surkea suoritus eksyi mukaan. Lähes aina nuoli osui kymppiin, kun tein surkean suorituksen. Eka kierros 53,57,58,58,56,56, tulos 338. Toinen kierros 55,59 (kuva),57,59 (kuva),58,57, tulos 345. Hyviä tuloksia. :)

16.4.2006 18m SM Finaalit


Harjoitusammunta jälleen hyvää, hyviä ja rentoja suorituksia. Kilpailun alettua, rentous katosi ja ammunta meni taas todella vaikeaksi. Aloitin kahdella kympillä ja ammuin kolmannen nuolen varmuuden vuoksi kasiin. Vastassa oli Tornion Lauri Rytky, joka ei myöskään kauhean hyvin ampunut. Eka sarja tasan 28, toinen tasan 27, kolmas tasan 28 ja olimme vielä ennen viimeistä nuolta tasoissa ammuin ysin, Rytky kympin. Rytky jatkoon pisten 112-111. Minun loppusijoitus 12. Huono viikonloppu minulta, onneksi hallikausi on nyt ohi ja voin aloittaa tosissaan treenaamisen ulkona Kroatian kisaa varten. Kolme viikkoa aikaa saada ammunta ja pää kuntoon.

15.4.2006 18m SM Tampere


Harjoitusammunta tuntui todella hyvältä ja osuin hyvin. Laukaukset lähtivät rennosti. Ensimmäinen kilpailusarja oli todella vaikea, laukaisu ei lähtenyt millään. Avaus surkea 27. Kolme seuraavaa sarjaa kohtalaiset 28,28,29. Sitten ammunta hajosi täydellisesti, en saanut laukaisua lähtemään millään. Viidenteen sarjaan ammuin kasin, sarja 27. Kahdeksas sarja oli katastrofi, eka nuoli kymppiin. Toista nuolta en saanut lähtemään millään, otin vanhan laukaisulaitteen käyttöön kun aikaa oli 34 sekuntia ja kaksi nuolta ampumatta. Laitteen vaihto ei auttanut, ammuin ysin ja seiskan (voihan see). Loppu räpeltämistä ja ekan puolikkaan tulos 278. Sijoitus 17. Tauolla vaihdoin laitteeseen löysemmän jousen, jotta saisin laukaisun lähtemään. Vähän paremmin ammunta alkoi kulkea, aloitin bingolla ja jatkoin suhteellisen hyvin loppuun asti. Luottamus omaan ammuntaan ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen ja jokainen suoritus oli vaikea. Viimeinen nuoli lähti hyvin, se osui kymppiin. Toinen puolikas 286, yhteensä 564 ja sijoitus 11. Selvisin jatkoon, mutta jäin tulostavoitteesta paljon. Surkea esitys.

14.4.2006 ulko treenit


Ulkona ampumassa, aurinko paistoi ja lämpö +7. Kentällä tuuli vähän, se teki ilmasta kylmän. Ammuin katoksesta (kuva), sinne tuuli ei ottanut ja ammunnan aikana ei tullut kylmä. Katoksesta sai matkaksi 65m. Kiikari olisi pitänyt olla mukana (kuva), olisin nähnyt paremmin mihin osuu ja olisin voinut tehdä tähtäimen siirrot ammunnan aikana. Ammuin 80cm:n spottiin, tähtääminen siihen isolla jyvällä oli 65m oli hankalaa. Muutamia ihan hyviä sarjoja sain (kuva), vähän parempia nippua olisin kyllä halunnut. Kahden tunnin jälkeen aurinko meni pilveen ja heti tuli kylmä, ammuin yhden sarjan vielä 65m (kuva) ja sen jälkeen kolme nuolta 30m. Hyvä sarja X,10,10. Viikonloppu menee hallissa 18m SM:ssä, se harmittaa. Paljon mieluummin ampuisin ulkona, koska se on paljon kivempaa (kuva).

13.4.2006 treenit


Ammuin tauluun koko ajan. En osunut kovin hyvin aluksi, osumat pyörivät 4cm:n kympin reunoilla ja muutama nuoli osui lähes ysin rajalle. Laukaisulaite tuntui liian herkältä, muutama laukaus lähti niin etten ollut ehtinyt edes tähdätä kunnolla. Vaihdoin laukaisulaitteeseen jäykemmän jousen, se tuntui heti paljon paremmalta. Aloin osua paljon paremmin, nuolet alkoivat osua kymppiin. Huomenna on halli kiinni, menen ulos ampumaan jos on riittävän lämmin. Lauantaina 18m SM Tampereella, toivottavasti pää kestää ampua tulosta. Oma ennätys pitäisi pystyä ampumaan alkukilpailussa, niin hyvin on mennyt ammunta treeneissä.

12.4.2006 treenit


Tänään sain uuden laukaisulaitteen Target 3+ (ITS). Muitakin Cartereita piti tulla, mutta toimittaja ei ollut saanut niitä samaan laatikkoon. Uusi laite tuntui paljon paremmalta kädessä kuin vanha. Ihmettelin sitä ja asia selvisi, kun otin vanhan laitteen käteen. Uusi laite on paksumpi ja pyöreämpi (kuva). Vähän aikaa meni, että löysin oikean herkkyyden liipaisimelle. ITS mahdollistaa oikean jäykkyyden säätämisen, niin ettei liipaisimeen jää tyhjää. Ammunta toimi hyvin ja osuin todella hyvin. Kymppejä ja bingoja tuli useita. Eilen tilasin uuden Stan Super-X laukaisulaitteen. Toivottavasti saan sen mahdollisimman pian, että pääsen kokeilemaan. :)

10.4.2006 treenit


Aloitin suoraan tauluun ja ekat sarjat eivät luvanneet hyvää. En osunut mihinkään, eka nuoli kasiin. Seuraavat ysiin. Seuraava sarja ysejä, kolmannen sarjan jälkeen alkoi tuntua hyvältä ja aloin osua. Ammuin tuloksen, hyviä suorituksia ja kymppejä yllättävän paljon. 29,30,30,30,28,29,29,28,30,29, tulos 292 (kaksi pois 4cm kympistä). Toinen kierros kulki myös hyvin. 29,29,29,29,30,30,29,28,29,29, tulos 291 (yksi pois 4cm kympistä). 60 nuolen tulos 583. Ammuin vielä 15 nuolta: 29,29,29,29,30. Tosi hyvin kulkee nyt, ammunta tuntuu helpolta, tähtäin pysyy hyvin keskellä  ja laukaisut lähtevät hyvin. Välillä tähtäys vähän venyy, mutta silti osuu. Katsotaan pysyykö tahti samana viikonlopun SM:n asti.

9.4.2006 treenit


Eilinen päivä meni Kajaanissa junnu SM:ssä, tänään pääsin ampumaan jälleen. Huono fiilis oli, mikään ei tuntunut hyvältä. Huonoja suorituksia ja en osunut. Ammuin 30 nuolta tauluun ja oli pakko pitää kahvitauko. Tauon jälkeen ammuimme 12 nuolen otteluita, ammunta alkoi parantua ja kymppejäkin alkoi tulla. Eka ottelu 115, voitin uusinnan jälkeen 9-7. Toinen ottelu 114, voitin. Vaihdoin ehjän taulun ja aloin osua todella hyvin. Kolmeen seuraavaan otteluun ammuin neljä bingoa ja loput 29, voitin kaikki ottelut. Tulokset 118,118,116 (4 x 29). Vain yksi nuoli ohi 4cm:n kympin, sekin millin irti. 60 nuolen 581. Tosi hyvältä tuntui.

7.4.2006 treenit


Ammuin tuloksen. Kympit olivat kateissa, kolme 27 sarjaa ja kolme bingoa. Kierrokset 284 ja 286, tulos 570. Vegasissa olisin pärjännyt hyvin, tosi hyvin osuin 4cm:n kymppiin. Suoritukset olivat hyviä ja laukaukset tuntuivat hyviltä, mutta jostain syystä en osunut kymppiin.

6.4.2006 treenit


Ammuin kullanvärisellä A7:lla. Huonot treenit jälleen, mihinkään en osu ja suoritukset ovat huonoja. Päivän saldo paljon ysejä, bingoja liian vähän.

4.4.2006 treenit


Huonot treenit, huonoja osumia ja huonoja suorituksia. Muutaman bingon sain aikaiseksi. 18m ei ole kiva ampua, täytyy yrittää jotenkin jaksaa pääsiäiseen asti. Jos kelit paranevat, sateet loppuvat ja lämpö nousee, menen ulos ampumaan.

3.4.2006 treenit


18m :(. Onneksi ulkona sataa vettä, ei harmita niin paljon. Meni ammuskeluksi, silti osuin hyvin. Kymppejä tuli paljon ja useita bingoja. Toivottavasti säät alkaisivat lämmetä ja sateet loppuisivat, pääsisi ulos ampumaan. Kaksi viikkoa vielä ja sitten 18m SM, sen jälkeen virallisesti alkaa ulkokausi.

2.4.2006 Kemi 70m treenit


Viikonlopun paras päivä. Pääsin ampumaan 70m Pohjan Jousen ammuntakopista. Kopin lämpö oli 25 astetta ja ulkona oli -6 pakkasta. Ammuin aluksi muutaman nuolen ulkona (kuva), jotta sain jonkinlaisen merkin 70m:lle. En kovinkaan hyvin osanut laskea 70m:n merkkiä, eka nuoli ala ykköseen. :) Oli kiva ampua pidempää matkaa ja kopissa oli miellyttävän lämmin. Ikkunat avataan ammunnan ajaksi (kuva) ja suljetaan siksi aikaa, kun käydään hakemassa nuolet. Alussa sain todella hyviä suorituksia ja hyviä osumia. Kolme ensimmäistä sarjaa ammuin usean nuolen sarjoissa, sen jälkeen aloin ampumaan kuuden nuolen sarjoja. Kolme sarjaa 56,57,57. Sitten aloimme ampua tulosta, lähti hyvin käyntiin ja neljä sarjaa olin hyvässä vauhdissa: 56,58,58,59 (kuva), kuvassa myös Ranen 58. Sitten ammunta hajosi, niputin seuraavan sarjan vasemmalle ja pisteet hurjat 50 (vika nuoli kymppiin). Vika sarja 54 ja tulos 335. Toinen kierros oli paljon tasaisempi: 56,55,57,56,54,56 ja tulos 334. Tuuli hieman haittasi, koska kopissa ei tuullut ja ulkona tuuli. Oli hankala lukea lippuja, kun tuuli ei vaikuttanut itse ammuntaan. Hieno päivä, ei tee yhtään mieli enää ampua sisällä. 18m:n SM:t Pääsiäisenä, sitten alkaa virallisesti ulkokausi.

1.4.2006 Kemi Ranking


Omalla jousella oli kiva ampua, vaikka harjoitusnuolet eivät osuneet kovin hyvin. Kilpailu lähti hyvin käyntiin ja ekat 30 nuolta ammuin paremmin kuin koskaan aikaisemmin kisassa. Pisteet 289, kolme bingoa ja kaksi 27 sarjaa. Ei yhtään 28 sarjaa. Olin toisena. Toinen kierros oli todella vaikea, ammunta ei tuntunut miltään ja en myöskään osunut mihinkään. 15 nuolen jälkeen kasassa 139 (todella vähän), olin kolmantena. Seitsemännen sarjan viimeinen nuoli pilasi mahdollisuuden edes vähän parempaan tulokseen, ammuin sen kasiin klo kahdeksan. Sarjan pisteet 27. Toka vika sarja bingo ei auttanut ja pisteet 281, yhteensä 570. Viides sija. Tulos on huono, mahdollisuudet omaan ennätykseen ja vähän parempaan 60 nuolen tuloksen olivat, mutta huono pää pilasi tuloksen. Ensimmäisessä pudotusottelussa kohtasin Merja Vesan. Johdin kahden sarjan jälkeen kolmella pisteellä 57-54. Kolmas sarja 27 ja johdin enää pisteellä. Viimeinen sarja 28, Merjan 26. Voitin 112-109. Seuraavassa ottelussa vastassa Simulan Rane, tällä kertaa en saanut mitään mahdollisuutta ja hävisin ottelun 116-114. Sijoituin kuitenkin viidenneksi ja olen siihen todella tyytyväinen. Sisä kisojen jälkeen olen Rankingissa seitsemännellä sijalla. 12 parasta menee syksyllä ammuttavaan Ranking finaaliin.

31.3.2006 treenit Kemi


Lento Kemiin meni hienosti, vain jousi jäi puuttumaan. Finnair unohti sen Helsinkiin, varmuutta sen saapumisesta ei ollut ennen lauantaina joten PoJon harjoitushalliin virittämään Simulan Ranen Dartonia. Dartonissa oli puoli tuumaa liian pitkä veto ja Just B:ssä liian herkkä liipaisin, kaikki siis kunnossa. Jollain tavalla pääsin sinuiksi laitteen ja jousen kanssa ja aloin osua keltaiselle. Sain kaksi 29 sarjaa jopa. Kävimme yöllä klo 1.00 Kemin lentokentällä katsomassa josko jouseni olisi viimeisen lennon mukana ja pitkän odottamisen jälkeen jousilaukkuni tuli hihnalle. Kaikki kunnossa lauantaita varten. :)

29.3.2006 treenit


Tällä viikolla treenit jää vähiin huomisen kevätkokouksen takia. Eilen en ehtinyt ampumaan ja tänään ammuin vain 60 nuolta, enempään ei ollut aikaa. Ammuin 18m tauluun. Osuin hyvin ja sain hyviä suorituksia. Huomenna en ehdi ampumaan em. kokouksen takia ja perjantaina lennän Kemiin, joten seuraavan kerran ammun vasta Kemin ranking kisassa lauantaina.

27.3.2006 treenit


Sain uuden tähtäimen, Shibuya Ultima, kullanväriseen A7:n. Vaihdoin siihen myös uuden hyllyn, Golden Key Target Pro (kuva). Ammuin paperin läpi ja mersu. Siirryin 18m. Ammuin tauluun, mutta en tulosta. Aika hyviä suorituksia ja loppupuolella aloin myös saada bingoja. Ammuin 60 nuolta.

26.3.2006 Loimaa 20yrd 120 nuolta SM


Neljä nuolta taustaan, 2x5 harjoitusnuolta. Suoritukset ihan hyviä ja osuin kaikilla nuolilla hyvin. Ensimmäinen ja toinen kilpailusarja hyviä suorituksia, täydet. Kolmannen sarjan toinen nuoli (12. nuoli siis) ylhäältä ohi. 1 cm irti viitosesta, ei mitään käsitystä miksi se meni sinne. Laukaisu lähti keskeltä, mahdollisesti pään asento väärin. Sen jälkeen otti päähän ja paljon, ei ollut mitään fiilistä enää jatkaa. Ainoa tavoite oli täydet 600 ja mahdollisuudet meni heti alussa. 108 nuolta vielä jäljellä ja ne pitäisi jaksaa ampua keskelle. Ammuin loput 108 keskelle, tulos 599 ja 102x. Tulos on Pro luokan SE, voitin siis myös Pro luokan mestaruuden. En ole kuitenkaan tyytyväinen. Päivän kruunasi paluumatkalla saatu pikavoitto, 60 alueella nopeus 82. Voittosumma 204 euroa..... :(

24.3.2006 treenit


Osuin hyvin ja hyviä suorituksia. Ammuin 45 nuolta tauluun ja aloitin tulosammunnan. Tosi hyviä suorituksia ja paljon kymppejä. 29,30,30,30,28,30,30,30,30, ennen viimeistä sarjaa kolme pois. Viimeinen sarja surkea: 9,9 (ei edes 4cm:n kympissä), kolmas nuoli onneksi keskelle. Pisteet 295. Tauon jälkeen toinen kierros. Hyvä alku: 29,30, mutta sitten hermo petti ja surkea sarja; kolme ysiä ympäri keltaista. Loput tasaista 29,28,29,29,29,29. Viimeinen sarja lähti hyvin ja tulos bingo (kuva). Pisteet 289, tulos 584. Yhdeksän bingoa on hyvä, 27 sarja oli surkea esitys. 13 päivää putkeen nyt treenattu, huomenna mahdollisesti välipäivä ja sunnuntaina Loimaalla 20yrd 120 nuolen SM.

23.3.2006 treenit


Hyvää ammuntaa, hyviä suorituksia ja hyviä osumia. Paljon kymppejä ja bingoja tuli useita. Osuin 4 cm:n kymppiin hyvin, vain muutama nuoli pois. Pitkästä aikaa oli kiva ampua sisällä, silti kesää odotellessa. Tein loput Triplet valmiiksi, nyt niitä on 23 kpl. Niillä pärjään vähän aikaa. Sain vihdoin myös punnittua nuolet: Triplen paino 343 grainia ja alumiinin, 546 grainia.

22.3.2006 treenit


Testasin uutta nuolihyllyä, Golden Key Target Pro (kuva). Hylly on tarkoitettu Launcher Blade hyllyksi, siinä ei ole liikaa säätöjä. Hylly paikoilleen ja paperitesti, lähes mersu. Pientä säätöä ja mersu. Ensimmäinen nuoli 18m, kuutonen klo 11. Tähtäimen säätö ja aloin osua 4cm:n kymppiin. Vasta 22 nuoli osui taljakymppiin, sen jälkeen kymppejä tuli ihan kivasti. Kolme bingoa peräkkäin paras. Ammunta oli todella huonoa, missään vaiheessa en saanut kunnon tuntumaa. En ampunut kuin 60 nuolta, huomenna jatketaan.

21.3.2006 treenit


18m, alumiinit. Yritin uskotella itselleni, että sisäammunta on kivaa. Muutan kerran jopa luulin, että niin on. Ihan hyviä suorituksia ja hyviä osumia, 4cm:n kymppiin osui hyvin. Vain yksi nuoli osui kasin ja ysin rajalle. Lämmittelin 60 nuolta tauluun, korjasin taulun ja ammuin 30 nuolen tuloksen. 287, kahdella bingolla. Kaksi pois 4cm:n kympistä. Kuukauden, kun vielä jaksaa niin sisäkisat on ammuttu. 26.3 Loimaa, 1.4 Kemi ja 15.4 18m SM Tampere.

20.3.2006 treenit


Ammuin 20yrd, sunnuntaina Loimaalla 20yrd 120 nuolen SM. Sain hyviä suorituksia ja ihan ok osumia. Oli paljon helpompi ampua siniseen tauluun, kuin keltaiseen pieneen kymppiin. Ammuin 60 nuolta, 300 ja 53x. Vaihdoin spotit ja ammuin 30 nuolen tuloksen. Kolme ekaa sarjaa meni tosi hyvin, 29,30,29. Sitten tuli paluu arkeen ja en saanut kymppejä. Tulos 285. Mukaan mahtui yksi 27 sarja. Ammun loppuviikon alumiineilla, ei mene läpi taustasta.

19.3.2006 treenit


Harjoittelimme joukkuekisaa uusilla säännöillä, joukkueella on aika kaksi minuuttia ampua kuusi nuolta. Aika riitti jokaiseen sarjaan, mutta aikaa sähläämiselle ei ole yhtään. Kiire tulee, jos tapahtuu jotain ylimääräistä. Ammuin alumiineilla ja en osunut kovinkaan hyvin. Ympäri keltaista ja oli pakko ampua vielä yksi kasi. Harjoittelimme myös 12 nuolen otteluita. Eka ottelu 113, yhdellä kasilla, voitin. Toinen ottelu 114, hävisin. Lopuksi ammuin 45m. En osunut mihinkään, paljon kaseja ja vähän kymppejä. Sain lopulta kuitenkin ammunnan kulkemaan vähän paremmin ja lopetin treenit X-bingoon.

18.3.2006 treenit


Ammuin 45m tuloksen, kuuden nuolen sarjoissa. 57,57,58,59,57,59 (kuva)tulos 347. En saanut parasta mahdollista ammuntaa, huiskimista esiintyi liikaa. Kaikki nuolet kuitenkin keltaiselle ja nuoli toimii hyvin. Ammuin myös 30m tuloksen, kolmen nuolen sarjoissa. 29,30,29, viisi bingoa, 29,30,29,30, tulos 356. Enemmän olisi pitänyt saada pisteitä, on se kumma kun pää ei kestä hallissa ja harjoituksissa kympin ampumista. Jouduin purkamaan muutaman kerran, kun ei lähtenyt. Vain yksi X-bingo (kuva). Nuoli toimii ja osuu, jos ammunta toimii. Kello yhteen ammuin eniten ysejä, myös 45m:ltä. Kohta en voi enää ampua hallissa Triplellä, ei löydy taustoista paikkaa josta se ei mene läpi. Joudun siirtämään taulua koko ajan.

17.3.2006 treenit


Ammuin 30m tuloksen, kuuden nuolen sarjoissa: 60,59,59,57,60,59, tulos 354. Enemmän olisi ollut tulossa, mutta neljänteen sarjaan otin vahingossa toisen Target3 laitteen (laitteet ovat samassa taskussa) ja siinä oli tyhjää liipaisimessa. Laukaisu ei lähtenyt millään ja ammuin kolme ysiä. Viidennen nuolen jälkeen huomasin, että oli toinen laite kädessä. Kaksi viimeistä sarjaa pidin huolen, että on oikea laite kädessä. Viidennessä sarjassa ammuin yhden nokin rikki, samalla hajosi putki. En saanut kuitenkaan kahta nuolta sisäkkäin (kuva). 29 vuotta jousiammuntaa ilman Robin Hoodia (kaksi nuolta sisäkkäin).  Ammuin myös 45m, hyvin osui. Skaalasta tulee lyhkäisin mitä minulla on ollut, 30m väli 45m on vain 7mm. 10m-60m skaalasta tulee n. 20mm. Lopuksi ammuin 18m ja hyvin niputti. Yritin säätää toisen laukaisulaitteen samanlaiseksi, en onnistunut. Siihen jää vähän tyhjää, varalaitteena toimii juuri ja juuri.

16.3.2006 treenit


18m ja Triplet. Käsittämättömän hyvin osuu, paranee vaan. Osui niin hyvin, että oli pakko ampua 30 nuolen tulos. Hyvää nippua ja paljon kymppejä. Neljäs sarja 28, kaksi viimeistä bingo, loput 29. Tulos 291, pistää miettimään kannattaako ampua paksulla nuolella. Otin ehjän taulun ja ammuin vielä muutaman sarjan. Ammuin bingon ja toisen bingon, lopetin siihen. Tänään meni todella monta nuolta läpi taustan, yhden nuolen joudun sulittamaan kokonaan uudelleen. Taulun sijoitan niin alas kuin mahdollista, koska siellä on ehjä kohta. Neljä sarjaa ja joudun siirtämään taulun.

15.3.2006 treenit


18m ja Triplet. Hyvin osuu edelleen ja ammuntakin kulkee. Yhteen spottiin ammuin ja sain vain yhden nokin rikki. Beiterin nokki ei ainakaan vielä ole todistanut sitä paljon puhuttua imutehoa, yhtään putkea ei ole vielä hajonnut. Saa nähdä onnistunko ennen ulkokautta saamaan nuolet sisäkkäin. :) Joudun vähentämään Triplellä ampumista, koska taustat eivät kestä. 12 nuolen välein joudun siirtämään taulun paikkaa ja silti menee välillä taustasta läpi.

14.3.2006 treenit


18m ja Triplet käytössä. Ammuin monta kuuden sarjaa ja tosi tiukkoja nippuja, silti vain yksi nokki rikki. Olen kuullut puhuttavan, että Beiterin nokit suorastaan imevät nuolia itseensä. Ei toimi minun nuolissa. Kokeilin 0.008" e:Bladea. Niputti hyvin, mutta oli virhe arempi. Ammuin monta alakasia. Vaihdoin 0.010" takaisin, ei yhtään kasia. Ammunta oli teknisesti hyvää ja on kiva ampua hiilikuitunuolta. Sain lisää harjoittelumotivaatiota, lähden toukokuussa Kroatiaan ampumaan GP-kilpailun. 70m:n kierros ja joukkuekilpailu päälle. Suomesta lähtee kolme taljamiestä kisaan.

13.3.2006 treenit


Triplet sulitettu. Paperitestissä 4 cm perää ylös ja 1 cm oikealle. En tehnyt mitään säätöjä, aloin suoraan ampumaan. Osui todella hyvin ja niputti vielä paremmin. Ehdin ampua muutaman sarjan 30m ja hyvää nippua tuli sieltäkin (kuva), kaksi ensimmäistä ala ysissä. Tähtäimen säätö ja kaksi kymppiin. Sen enempää en ehtinyt 30m ampua. Jatkoin 18m yhteen tauluun, osuin paremmin kuin 2314 putkella. 60 nuolta ja kymppi hävisi taulusta. Ammuin viisi bingoa ja 29 sarjoja paljon. Kokeilin myös tutkaan ja vauhtia oli riittävästi, 276.4 fps (kuva). Vauhdin huomasi taustassa, viiden sarjan välein piti siirtää taulua koska nuolet meni taustasta läpi. Viisi kertaa jouduin työntämään nuolen taustan takaa takaisin, sulat pysyivät hyvin kiinni ja EP-16 ei kauheasti edes mene ryttyyn.

12.3.2006 treenit


Muutama nuoli taustaan, sitten tauluun. 6 lämmittely nuolta ja 12 nuolen ottelu. Osuin kaikki 4 cm:n kymppiin, mutta en omaan kymppiin. Sarjat 27,27,29,28 eli vain 111. Kahvitauko. Tauon jälkeen korjasin taulun ja aloitin heti tulosammunnan. Kaksi sarjaa meni harjoitellessa, molemmat 28. Sen jälkeen osuin hyvin. 29,29,30,30,30,29,29,29. Tulos 291. Toinen kierros heti perään, lähti hyvin käyntiin 29,30,30. Tämän jälkeen alkoi puristus ja se näkyi heti osumissa. Loppu meni hermoillessa ja seitsemännen sarjan 27 (nuolet 4cm:n kympissä) vei mahdollisuudet hyvään tulokseen. Vikat sarjat 29,28. Tulos 287, yhteensä 578. Lopuksi testasin Triple 400:sta, sulaton nuoli lyö perää ylös ja oikealle, hyllyn säädöt eivät auta. Nuoli ei siis ole oikea, mutta sillä aloitan kesäkauden. Katsotaan miten osuu.

10.3.2006 treenit


Sain uudet e:Bladet, vaihdoin heti sellaisen hyllyyn (kuva). Paperitestissä sain paremman jäljen kuin aikaisemmalla bladella ja ekat nuolet 18m menivät vasemmalle ysiin. Säädin tähtäimen kohdalleen ja osuin hyvin. Ammuntakin tuntui hyvältä pitkästä aikaa. Pidin tauon ja korjasin taulun, ammuin 30 nuolen tuloksen. 286 (yksi bingo), kolme pois 4cm:n kympistä. Ihan hyvä tulos. Huominen päivä menee Vaasassa tuomarina ja sunnuntaina yritän mennä treenaamaan.

8.3.2006 treenit


18m tauluun. Ammuntamotivaatio nollassa, koska ei ole kisoja muutamaan viikkoon, ei jaksa keskittyä kunnolla. Ammunta menee huiskimiseksi ja en osu mihinkään. Toivottavasti saan uudet Triplet ensi viikolla, niin pääsen virittämään kesänuolia.

7.3.2006 treenit


18m tauluun. Alkoi jo osua ja hyviä suorituksia, loppupuolella alkoi ammunta hieman hajota. Ammuin 30 nuolen tuloksen, 287 (yksi bingo). Jatkoin tauluun, en ampunut tulosta enempää. Muutaman kerran suoritus hajosi täydellisesti ja nuoli osui alas ysin ja kasin rajalle. Huonoin suoritus vei nuolen kasin ja seiskan rajalle. Pokakäsi pettää ja pahasti, kun nuoli osuu noin alas. Tulisipa kesä.......

6.3.2006 treenit


18m tauluun. Ei hyviä osumia, suhteellisen hyvää ammuntaa. Yksi ala kasi ja kolme bingoa päivän saldo. Tulisipa vaan kesä.

3.3.2006 treenit


Joudun toimimaan Vaasan rankingissa 11.3. tuomarina, en voi siis itse ampua. Viimeinenkin harjoitusmotivaatio katosi, seuraava kisa vasta 26.3.2006. Eikä ole edes kesänuolia mitä virittää. Ammunta oli pelkkää ammuskelua, nuolet osuivat pitkin keltaista. Onneksi muutama bingo eksyi joukkoon. Viikonloppu Tampereella, katsotaan maanantaina uudelleen.

2.3.2006 treenit


18m tauluun ja en osunut mihinkään. Keltaiselle osuin hyvin... :) Kymppejä ei tullut millään ja vain kaksi bingoa, nekin peräkkäin. Suoritukset eivät olleet kauhean huonoja, en vain osunut. Ammunta oli lähinnä ammuskelua, huomenna uudelleen. Sitten kahden päivän tauko jälleen, menen Tampereelle vetämään junnujen leirin.

1.3.2006 kotona


Ei ehdi ampumaan, työt painavat päälle. Huomenna pitäisi löytyä aikaa.

27.2.2006 treenit


Yritin kesänuolen virittämistä, huonolla menestyksellä. 500 Triple jäi notkeaksi, lyhensin sitä 2 tuumaa ja kevensin kärkeä 10 grainia, ei auttanut. Viritin jousen takaisin sisänuolelle ja ammuin 18m. En oikein syttynyt ammuntaan ja osumatkin olivat sen mukaisia, ei yhtään bingoa ja paljon 28 sarjoja. Ulkona alkaa aurinko paistaa ja kevään merkkejä on ilmassa, ei sisäammunta enää sytytä. Vielä pitäisi jaksaa kaksi sisä Rankingia (11.3 Vaasa ja 1.4 Kemi) ja 18m SM:t pääsiäisenä Tampereella.

26.2.2006 Kisakallio 20yrd SM


Yksi lämmittelysarja taustaan ennen virallisia harjoitusnuolia (2x5). Ammunta tuntui ihan hyvältä taustaan, mutta tauluun ammutut harjoitusnuolet eivät osuneet mihinkään. Ammuin molemmalla jousella sarjan ja kumpaankin sarjaan tuli yksi nelonen, ei näyttänyt kovin hyvältä. Ensimmäinen kilpailusarja oli todella hyvä, viisi X:ää. Toiseen sarjaan tuli yksi viitonen ja kaksi seuraavaa sarjat pelkkää X:ää. Ensimmäiset neljä sarjaa yksi pois. Tauon jälkeen rentous alkoi kadota ammunnasta ja siitä tuli väkinäistä, kaikkiin neljään sarjaan yksi viitonen. Kahdeksan sarjan jälkeen viisi pois. Viimeisen tauon jälkeen ammunta alkoi olla todella vaikeata, jousi alkoi kallistua oikealle ja en saanut sitä suoraan millään. Silti kaksi ensimmäistä sarjaa pelkkää X:ää. Kaksi sarjaa ennen loppua edelleen vain viisi pois. Sitten aloin jännittämään liikaa, en saanut tähtäintä pysähtymään millään. Se pyöri ympäri viitosta ja välillä näkyi nelonenkin. Toka vika sarja huono, kaksi pois. Viimeinen sarja oli vaikea, ei tarvinnut ampua kuin viisi viitosta ja tavoite saavutettu, mutta se oli vaikeata. Osuin kuitenkin yllättävän hyvin neljä ensimmäistä nuolta, kaikki X. Viimeisessä ajatus harhaili joka puolella ja tähtäys tuntui minuutin mittaiselta. En uskaltanut purkaa, oli pakko ampua niin hyvä suoritus kuin mahdollista siihen tilanteeseen. Nuoli osui ala viitoseen, sentin X:n alapuolella. Tulos 300 ja 52x. Olen enemmän kuin tyytyväinen ammuntaani. Voitin Pro sarjan ja ammuin sarjan uuden SE:n, koska Pro luokkaa ei ole aikaisemmin ollut mukana Suomessa. Ammuin koko kilpailun punaisella Apex7:lla.

25.2.2006 treenit


Aluksi ammuin 18m tauluun, osuin todella hyvin ja tein hyviä suorituksia. Bingot vain olivat kortilla. 29 sarjoja tuli todella paljon ja vain kaksi bingoa. Tauon jälkeen ammuin 20yrd tuloksen. Surkeata ammuntaa aluksi, liika yritys teki ampumisesta huiskimista. Neljässä ensimmäisessä sarjassa ammuin seitsemän pois X:stä. Loppu sarjat keskityin pokakäteen ja heti alkoi osua. Vain kolme pois X:stä ja kolme viimeistä sarjaa täydet. Tulos 300 ja 50x. Huomisen ainoa tavoite on ampua 300, X:n määrällä ei ole väliä. Olen vain kerran ampunut taljalla 20yrd kisan ja tulos oli 298.

24.2.2006 treenit


Ammuin punaisella A7:lla. Ammuin 18m ja tauluun. Osuin hyvin, vaikka huiskin välillä oikein kunnolla. Bingoja tuli sopivasti. Huomenna treenit ja sunnuntaina Kisakalliossa FFAA 20yrd SM.

23.2.2006 treenit


Sain uudet narut punaiseen A7:n (kuva). Oli pakko mennä ampumaan ja kokeilemaan. Originaalit narut olivat surkeat, kaapeli oli liian lyhyt ja sen takia alapyörä oli väärässä asennossa. Laitoin WC:t kiinni, alapyörä heti oikeassa asennossa. Kamat kiinni ja mittasin paunat, 58 paunaa. Säädin myös toiseen jouseen 58 paunaa. Molemmat jouset tuntuvat samalta. Ammuin muutaman sarjan niin, että vaihdoin jousta kesken sarjan ja hyvin osuin. Hyviä suorituksia sain ja myös hyviä osumia, ammun sunnuntaina 20yrd:n SM:n uudella jousella.

22.2.2006 kotona


Pää täynnä ylimääräisiä asioita, ei kannata ampua. Toivottavasti saan pään järjestykseen huomiseen mennessä.

20.2.2006 treenit


Muutama sarja taustaan, sitten 20yrd tulosammunta. Ei parasta ammuntaa, pientä huiskimista. Tulos 300 ja 50x. Liian paljon pois X:stä ja muutama nelosen rajalla.

19.2.2006 treenit


Ammuin useita sarjoja taustaan, tavoitteena rentoja ja hyviä suorituksia. Onnistuin siinä hyvin. Laitoin lopuksi taulun ja ammunta pysyi edelleen rentona, osumat olivat sen mukaisia. 13 kymppiä peräkkäin, ysi ja kymppi. Viisi sarjaa 149, yksi pois. Näin rennosti ja hyvin en muista ampuneeni aikoihin.

18.2.2006 treenit Lappeenranta


Kävin Lappeenrannassa antamassa vinkkejä seudun talja-ampujille, ammuin itse myös muutaman nuolen. Ammuin 20yrd, ei mennyt hyvin. Ammuin jopa yhden nelosen ja X:iä tuli tosi vähän. Kokeilin myös tutkaan Triple 400:sta ja ACE 470:sta, molemmissa nuolissa oli 100 grainin kärki. Triple 271 fps ja ACE 278 fps. Olen miettinyt ensi kesäksi Tripleä tauluammuntaan ja ACE:ta maastoon, täytyy miettiä.

17.2.2006 treenit


Ammuin 20yrd tuloksen. Ammunta kulki hyvin ja osuin X:n tosi hyvin. 300 ja 55x (kuva). Ammuin ohi X:n sarjoissa: 4,5,9,11 ja 12. Onneksi vika nuoli oli X. Tänään sain myös uuden A7:n, punainen (kuva). Odottelen siihen uusia WC:n naruja, en ammu sillä ennen kuin saan ne.

16.2.2006 treenit


Taustaan muutama sarja ja sen jälkeen tauluun. Hyviä suorituksia ja hyviä osumia. En laskenut pisteitä, mutta bingoja tuli paljon ja nuolet osuivat 4cm:n kymppiin hyvin.

15.2.2006 treenit


Pää täynnä ylimääräisiä asioita, silti menin ampumaan. Ihan hyvää ammuntaa sain aikaiseksi, kaikesta huolimatta. Kolme taustaan, 60 nuolen tulosammunta. Hyvin kulki ja hyviä suorituksia. Kaksi kertaa 289, molemmissa kierroksissa kaksi bingoa. Yhteensä 578. Ammuin vielä 12 nuolta taustaan, tuntui hyvältä.

13.2.2006 Kemi 18m


Lähdin ampumaan teknisesti hyvää kisaa ja siinä lähes onnistuin. Harjoitusammunta meni hyvin ja kilpailu lähti hyvin käyntiin. Seitsemän sarjaa sain pidettyä ammunnan kasassa, olin pisteen 29 vauhdista. Kahdeksas sarja kolme ysiä ympäri taulua. Loppuun 29 ja 28, tulos 286 (yksi bingo). Tauko oli minulle liian pitkä, 35 minuuttia. En saanut toisella kierroksella ammuntaa käyntiin millään. Pelkkiä 28 sarjoja, onneksi puolen välin jälkeen lähti kulkemaan vähän paremmin ja sain kasaan 285 (vika nuoli keskellä kymppiä), yhteensä 571. Sijoitus seitsemäs. Olen tyytyväinen Kemin viikonloppuun, Ranking sijoitus hyvä ja 571 Apex7 enkka, pisteen omasta enkasta.

12.2.2006 Kemi Ranking


Harjoitusammunta tuntui hyvältä ja nuolet osuivat hyvin. Kilpailu oli kaikkea muuta, surkeaa ammuntaa ja huonoja osumia. En saanut millään kunnon suorituksia aikaiseksi ja se näkyi taulussa, ekat 30 nuolta vain 282 (yksi bingo, yksi kasi). Toinen kierros kulki paremmin, mutta ei riittävän hyvin. Jouduin purkamaan paljon, koska en saanut laukaisua lähtemään. Sain kasaan kuitenkin 286 (kaksi bingoa), yhteensä 568. Kilpailun tulostaso oli matala ja olin yhdeksäs. Selvisin siis reilusti finaaleihin. Ekassa ottelussa kohtasin alkukilpailun seiskan Rauno Simulan. Olin ylihermostunut, silti osuin hyvin ja hallitsin ottelua alusta asti. Voitin pistein 115-112. Toisessa ottelussa kohtasin alkukilpailun ykkösen Marko Lammelan. Marko ei ampunut hyvin, mutta minä ammuin vielä huonommin. Eka sarja molemmilla 27. Toisen ammuin 26 (9,9,8). Kaksi viimeistä sarjaa ammuin 28, hävisin ottelun 113-109. Olisinpa saanut edes 110, niin en olisi pettynyt tulokseen. Ammuin niin huonosti, ettei sanat riitä kertomaan. Lopputuloksissa olin kahdeksas. Ihan hyvä sijoitus.

11.2.2006 treenit Kemi


Illalla treenit Pohjan Jousen harjoitushallissa. Ammuin 30 nuolta. Ammunta tuntui hyvältä ja nuolet osuivat hyvin.

9.2.2006 treenit


15 nuolta taustaan ja 90 tauluun. Ei ihan parasta ammuntaa, mutta sinnepäin. Osuin aika hyvin, kymppejä olisi saanut tulla enemmän. Merkkasin tulokset jokaisesta kierroksesta. Eka 30 nuolta, puoliväli vain 142. Loppu meni tosi hyvin 30,30,28,30,30. Yhteensä 290. Kaksi nuolta pois 4 cm:n kympistä. Toiset 30 nuolta, osuin yhtä hyvin 4cm:n kymppiin. Kaksi pois siitä, mutta en saanut taljakymppejä. Tulos vain 283, kolme 29 ja loput 28. Kolmas 30 nuolta oli tasainen tuloksellisesti, mutta ei ammunnallisesti. Väsyin lopussa ja jouduin purkamaan muutaman kerran. Tulos 292 (neljä bingoa), yksi pois 4 cm:n kympistä. Koko päivänä en ampunut yhtään 27 sarjaa, johon olen tyytyväinen. Huomenna lennän Kemiin, lauantaina Ranking ja sunnuntaina kansallinen 18m.

7.2.2006 treenit


Ammuin aluksi taustaan, lähti hyvin. Laitoin taulun ja en osunut mihinkään. Ensimmäisen bingon ampumiseen meni 14 sarjaa. Nuolet osuivat ympäri keltaista ja lähes joka sarjassa oli yksi nuoli pois 4 cm:n kympistä. Surkeaa ammuntaa, päivän saldo lopulta kolme bingoa. En ole täysin kunnossa vielä, 60 nuolen jälkeen olen poikki.

6.2.2006 treenit


Kaksi sarjaa taustaan ja tulosammunta. Neljä ensimmäistä sarjaa olivat erikoiset: 28,30,27,28. Sen jälkeen ammunta kulki lähes täydellisesti: kaksi bingoa, 29 ja kolme bingoa. Yhteensä 292. Oli todella mahtava ampua, kun ammunta tuntui todella hyvältä ja nuoli osui keskelle. Toinen kierros lähti hyvin käyntiin bingolla, sitten aloin yrittämään liikaa ja rentous hävisi. Loppua kohden loppuivat myös voimat ja sain kasaan "vain" 287 (kaksi bingoa), yhteensä 579. Ammuin vielä muutaman sarjan tauluun ja sain ammunnan jälleen kulkemaan, lopetin lahteen bingoon.

4.2.2006 Turku 18m


Ammuin vain kolme lämmittelysarjaa, yhteensä 11 nuolta, säästin voimia kilpailuun. Kilpailu lähti hyvin käyntiin ja viisi sarjaa olin hyvässä vauhdissa, 144 pistettä (olin toisena). Sitten katosi kymppi, viimeiseen viiteen sarjaan vain kolme kymppiä ja loput ysejä. Ekat 30 nuolta 282 (yksi bingo), sijoitus kuudes. Tauon jälkeen osuin paremmin, vaikka en saanut yhtään bingoa. Kuusi 29 ja neljä 28 sarjaa, pisteet 286 ja yhteensä 568. Kaksi viimeistä sarjaa 29. Sijoitus viides. Koko päivänä en saanut ammuntaa tuntumaan miltään, terävyys puuttui suorituksista. Nyt on viikko aikaa laittaa ammunta kuntoon Kemin Ranking (11.2.2006) kisaa varten.

3.2.2006 treenit


Vihdoin ampumassa. Aloitin suoraan tauluun ja tulosammunta. 284 ja 286, yhteensä 570. Kolme 27, kaksi bingoa. Ihan hyvältä tuntui, vaikka oli voimatonta ja siksi ammuin vain 63 nuolta. Huomenna Turku.

2.2.2006 kotona


Lähes kuumeeton päivä. Huomenna pääsen ampumaan. :)

1.2.2006 kotona


Kuume jatkuu. Tänään kävin ensimmäisen kerran ulkona moneen päivään, kävin työmaalta hakemassa postin. Toivottavasti kuume hellittää ennen lauantaita.

31.1.2006 kotona


Edelleen kuumetta. :(

30.1.2006 kotona


Kuumeessa kotona. Perjantaina risteilylle lähdettäessä oli vähän kipeä olo, lauantaina kuume iski kunnolla ja edelleen on kuumetta. Lauantaina Turussa kisat ja pitäisi ehtiä treenaamaan, toivottavasti kuume hellittää.

26.1.2006 treenit


Ammuin paljon ja pelkästään taustaan. Viiden ja kuuden nuolen sarjoissa, keskittyen pelkästään laukaisuun. Hyviä suorituksia. Kokeilin myös Ahdin 2006 Ultraeliteä (kuva), hyvän tuntuinen jousi.

25.1.2006 kotona


En ehtinyt ampumaan, mutta sain Proeliten (kuva). Originaali iso pettymys, keskipunos huonosti tehty ja liian paksu. Odottelen uusia naruja, sitten vasta viritän jousen.

24.1.2006 treenit


Yläselkä jumissa ja kipeä, enemmän kuin eilen. Ammuin 50 minuuttia (enempää ei ollut aikaa). Viiden ja kuuden sarjoja taustaan, lopuksi muutama sarja tauluun. Ihan hyviä suorituksia ja hyviä osumia. Toivottavasti huomenna on enemmän aikaa ja selkä paremmassa kunnossa. Uusi Hoyt Proelite on Suomessa, enää keskustellaan tullin kanssa veroista

23.1.2006 treenit


Ammuntapäivät vähenivät suunnitellusta seitsemästä. Torstaiaamuna meni yläselkä jumiin oikealta puolelta, kaksi päivää se oli todella kipeä. Tänään se oli jo vähän parempi, vaikka sitä särkee edelleen. Ammuin muutaman sarjan taustaan ja sen jälkeen tuloksen. Yllättävän hyvin osuin vaikka taukoa oli neljä päivää. Ekat 30 nuolta 285 (yksi bingo), ei yhtään 27 sarjaa, ekan sarjan toinen nuoli yläkasiin. Toiset 30 nuolta oli parempi, vain yksi 28 sarja ja sekin oli eka sarja. Tulos 292, kolme bingoa, yhteensä 577. Ammuin vielä 30 nuolta tauluun, en laskenut tulosta. Osuin hyvin ja ammunta oli teknisesti hyvää.  Seuraavat kisat 4.2.2006 Turussa.

18.1.2006 treenit


Maanantaina vaihdoin uuden D-Loopin, vihreän (kuva) - kuva otettu kännykällä, siksi epätarkka. Testasin onko lanka samaa kuin aikaisempi musta, samaa oli ja hyvin toimii. Ammunta oli parasta pitkään aikaan, lähti todella rennosti ja osuin hyvin. Oli pakko ampua tulos, kun tuntui hyvältä. Ekat 30 nuolta, 293, kolmella bingolla. Tauon jälkeen en osunut ihan yhtä hyvin, vaikka ammunta tuntui samalta ja laukaisu lähti tosi hyvin. Eka sarja kolme ysiä, kaikki nuolet millin irti. Neljä sarjaa 112, sitten alkoi taas osua. Tulos 287, yhteensä 580. Yksi nuoli pois 4cm:n kympistä ja sekin ekalla puolikkaalla. Neljä bingoa, 13 29 sarjaa, kaksi 28 ja yksi 27. Käsittämättömän hyvin lähti laukaukset, en vieläkään ymmärrä mitä tapahtui. :)

17.1.2006 kotona


Vapaa päivä ammunnasta. Seuraavien 12 päivän aikana tulee ammuttua vähemmän. Ammuntapäiviä tulee vain seitsemän, viisi päivää ilman ammuntaa. Kaksi Ruotsin risteilyä vähän sotkee aikataulua. Onneksi seuraava Ranking on vasta 11.2.2006, ehtii palautua.

16.1.2006 treenit


Muutama sarja taustaan loput tauluun. Ammuin 3 tuntia ilman taukoa, en laskenut nuolia. Ammunta alkaa tuntua hyvältä ja nuolet osuvat hyvin. Kymppejä tulee kiitettävästi ja bingojakin aina välillä.  Apex7 alkaa tuntua todella hyvältä jouselta.

15.1.2006 treenit


Aloitin tauluun. Jousen kallistuminen oikealle alkoi olla iso ongelma, jouduin vääntämään pokakädellä väkisin jousen suoraan. Tein sen mikä olisi pitänyt tehdä heti kun sain Apex7:n, katsoin onko tähtäin suorassa kun jousi on suorassa. Ei ollut, tähtäin oli 2mm vinossa. Säädin tähtäimen suoraan ja testasin, jousi alkoi kallistua vasemmalle. Olin oppinut lyhyessä ajassa väärän kahvaotteen. Opettelin otteen uudelleen, kun ammunta alkoi kulkea ammuin tuloksen. Oli ilo ampua, kun ei tarvinnut vääntää jousta väkisin suoraan. Sain hyviä suorituksia ja hyviä osumia. Ekat 30 nuolta 294, neljä bingoa. Toiset 30 nuolta oli vähän vaikeampi, tähtäykset alkoivat venyä ja jouduin purkamaan muutaman kerran. Sain kasaan 288, yksi bingo. Yhteensä 582. Ammuin vain kaksi nuolta pois 4 cm:n kympistä. 17 pistettä eilisen ja tämän päivän ero. Jos ammun treeneissä 600 pistettä, niin minulla on hyvät mahdollisuudet saada kisassa 580.

14.1.2006 Turku Ranking


Lämmittelyhallissa 15 nuolta, ammunta tuntui hyvältä. 30 min harjoitusammunta ennen kilpailua oli aika hyvää. Kun kilpailu alkoi kaikki ei ollutkaan enää hyvin, minua ei jännittänyt yhtään. Ammunnasta ei tullut yhtään mitään, pää oli ihan tyhjä. Tulos oli sen mukainen, ekat 30 nuolta vain 282 (yksi bíngo). Toiset 30 nuolta, tahti ei muuttunut. Pisteet 283, yhteensä vain 565. Kilpailun tulostaso oli alhainen ja oli 12., selvisin siis jatkoon. Pudotuksissa kohtasin 1/8 finaalissa alkukilpailun viitosen, Järvenpään Markon. Ottelu oli tasainen. Eka sarja tasan 28, toisen sarjan voitin 29-28. Kolmas tasan 29. Minulla pisteen johto ennen viimeistä sarjaa, ammuin 10,10 ja vika nuoli oli vaikea. Pitkän tähtäyksen jälkeen nuoli osui 3mm kympin alapuolelle ysiin, sarja 29. Voitin ottelun 115-114. 115 on oma ennätys. Aloin heti osua paremmin, kun aloin jännittämään. Oli todella vaikea ampua, tuntui ettei tähtäin pysähdy missään vaiheessa. Alkuveto piti tehdä ylirauhallisesti, ettei nuoli putoa hyllyltä. 1/4 finaalissa vastassa, Zoltan Kosy. Olimme molemmat hermostuneita ja se näkyi ammunnassa. Eka sarja tasan 28. Zoltan voitti toisen 29-28, minä voitin kolmannen 28-27. Tasoissa ennen viimeistä sarjaa, sen ammuimme molemmat 28. Ammuin viimeisen nuolen keskelle ja ottelu tasan 112. Jouduimme uusintaan. Ensimmäinen uusinta nuoli ammuimme molemmat ysin. Toinen nuoli molemmilla puoli milliä irti kympistä. Kolmas nuoli, Zoltan ampui 4 cm:n kymppiin ja minä en saanut laukausta lähtemään. Pyssy kallistui kilometrin oikealle ja väkisin ammuttu nuoli osui ysiin kello kolme. Olin lopputuloksissa seitsemäs. Sijoitukseen ja finaali ammuntaan olen tyytyväinen, alkukilpailu oli todella surkeata räpiköintiä. Huomenna lisää treeniä.

13.1.2006 treenit


Aloitin suoraan tauluun. 15 harjoitusnuolta ja tulosammunta. Lähti todella hyvin, laukaisut olivat hyviä. Kolme bingoa alkuun, 29,29,28,29,29 ja kaksi bingoa. Tulos 294. Ammunta tuntui todella helpolta. Tauon jälkeen toinen kierros ei ollutkaan enää niin helppo, vaikka alku näytti lupaavalta. 28,30,30,28,29. 145 puoliväli, reilusti päälle 580 vauhti. Sitten pää stoppasi ja kaksi huonoa sarjaa, 28 ja 27. Nuolet ympäri keltaista. Kolme viimeistä sarjaa identtiset, kaksi ensimmäistä nuolta kymppiin ja kolmas 2-3 mm kympin alle. Tulo 287, yhteensä 581. Välineet toimii, ammunta toimii. Kaikki on kiinni päästä, toivotaan että huomenna pää kestää ampua tulosta.

12.1.2006 treenit


Kuusi nuolta taustaan ja monta tauluun. Hyvää ammuntaa ja paljon kymppejä. Bingoja tuli useita, kolme peräkkäin oli paras. Ammuin myös erittäin huonoja osumia, yksi kasi, muutama ysi ihan kasin rajalla. Tuli huiskaistua oikein kunnolla ja ne palkittiin huonolla osumalla. Tällä hetkellä pään vaivaa aiheuttaa jousen voimakas oikealle kallistuminen, joudun välillä vääntämään jotta saan sen suoraan. Kahvaotteen oikein laittamalla jousi pysyy pystyssä. Huomenna vielä ampumaan ja lauantaina Turussa Ranking kisa. Turussa tavoitteena 16 joukkoon ja pudotuksissa hyvä ammunta.

11.1.2006 treenit


Kolme nuolta taustaan ja taulu paikalle. Ammuin muutaman lämmittelynuolen tauluun ja aloitin tulosammunnan. Lähti ihan hyvin käyntiin ja ammuntakin oli aika hyvää. Kahdeksan sarjaa olin ihan hyvässä vauhdissa, mutta yhdeksännen eka nuoli kasiin kello neljä. Onneksi sain kaksi kymppiä sen jälkeen, mutta kasi on aina kasi. Vika sarja 29, yhteensä 289 (kolme bingoa). Toinen kierros lähti tosi hyvin, viisi sarjaa kolme pois. Kuudes sarja kolme ysiä, ajatus alkoi harhailla tuloksessa ja ammunnasta tuli väkinäistä. Sain kuitenkin pidettyä loppusarjan pään kasassa ja tulokseksi 291 (neljä bingoa). Yhteensä 580. Seitsemän bingoa päivän saldo, hyvä määrä. Jousi toimii todella hyvin ja nuoletkin osuvat, jos vain saan tehtyä hyviä suorituksia.

9.1.2006 treenit


Vaihdoin Winner´s Choice:t jouseen (kuva). Mathews:n alkuperäinen kaapeli oli surkeassa kunnossa 500 laukauksen jälkeen (kuva), ihmettelen originaalien laatua. Vaihdoin WC:t ja ilman mitään säätöjä, oli vetopituus kohdallaan. Laitoin piipperin, nokinpaikan, D-loopin kiinni ja ammuin paperitestin. Mersun merkki oli tulos. Punnitsin paunat, 3,5 paunaa hävisi, nyt 56 paunaa. Suurin syy paunojen putoamiseen on vetopituuden lyhentyminen puolella tuumalla. Jousi toimii nyt paremmin kuin koskaan, nuolet osuvat myös hyvin. Ainoa ongelma on pään kestäminen, en tänään saanut kuin kaksi bingoa vaikka ammuin satoja nuolia. Monta kertaa ammuin kaksi ensimmäistä nuolta keskelle ja kolmannen ala ysiin. Nyt on kuitenkin kiva ampua, kun vetopituus on kohdallaan ja jousi toimii. Enää tarvitsee vain saada pää kuntoon.

8.1.2006 treenit


60 nuolta taustaan 3m:n päästä. Sain ammunnan tuntumaan todella hyvältä. Pidin tauon ja sitten 18m tulosammunta. En saanut samaa tunnetta aikaiseksi ja en myöskään osunut. Kolme viimeistä sarjaa antoi vähän enemmän pisteitä, 30 nuolen tulos 283. Toinen kierros oli hyvää ammuntaa, ilman yhtä nuolta. Viides ja kuudes sarja bingo. Seitsemännen sarjan eka nuoli ylä kasiin, pokakäsi petti. Loppu meni vähän paremmin ja sain kasaan 287. Ammuin vielä yhden kierroksen, se meni tosi hyvin yhdeksän sarjaa. Viimeinen sarja, kolme ysiä. Tulos 287. En ole vielä varma onko Apex7 minun jousi, vähän epäilyttää. Katsotaan mitä jousi sanoo, kun saan siihen vaihdettua narut. Jousessa pitäisi olla 27,5" veto nyt, mutta se on 28". Kaapeli on venynyt viiden päivän aikana 4mm, laukauksia 500. Ei voi kehua Mathews:n omia naruja.

7.1.2006 18m Kouvola


Harjoitusammunnassa en osunut mihinkään, paljon ysejä. Kilpailussa osuin vähän paremmin aluksi, kuusi sarjaa meni hyvin. Sitten en enää vain osunut vaikka ammunta tuntui koko ajan hyvältä. Neljä viimeistä sarjaa vain 27,28,28,27. Tulos 282, yhdellä bingolla. Toinen kierros kulki paljon paremmin ja sain myös kymppejäkin. Tasaista ammuntaa, 286 yhdellä bingolla. Yhteensä 568 ja sijoitus kuudes. Ylätauluun osuin hyvin, keski- ja alataulu aiheuttivat ongelmia. Toivon, että ongelma ratkeaa kun saan vaihdettua uudet narut ja niillä vetopituuden kohdalleen.

6.1.2006 treenit


Vaikeuksia alussa, en osunut vaikka suoritukset tuntuivat hyviltä. Vetopituus on vähän liian pitkä, pään asennon kanssa vaikeuksia. 4 cm:n kymppiin osui, mutta se ei riitä. Ammuimme 12 nuolen ottelun, jonka jälkeen tauolle. Ammuin 27,28,27,29, 111. Hävisin. Vain yksi pois 4 cm:n kympistä. Tauon jälkeen oli ihan kaveri ampumassa, aloin osua heti. Ammuin useita 29 sarjoja, seassa muutama bingo. Lopetimme päivän ampumalla 12 nuolen ottelun. Ammuin 29,29,28,30, 116. Voitin viimeisen sarjan bingon ansiosta. Huomenna Kouvola, tavoitteena hyviä suorituksia.

5.1.2006 treenit


Aamulla kävin ampumassa muutaman nuolen ja illalla lisää. Pään asennon kanssa ongelmia, jännekulma on jyrkempi kuin Apex:ssa. Väkisin painuu pää alas ja silloin en osu, kaksi kasia palkintona tänään. Vetopituus on vähän liian pitkä, sekin aiheuttaa ongelmia. Mathews:n oma kaapeli on liian lyhyt, pyörä on väärässä asennossa. Ensi viikolla saan WC:t, niin enköhän saa vetopituuden kohdalleen. Olen kuitenkin tyytyväinen jouseen ja bingojakin alkoi tulla lopulta ihan kiitettävästi. Apex7 heittää ihan mukavasti, ammuin tutkaan Triplen jonka paino on 292 grainia. Nuoli lensi ihan kivaa vauhtia, 291fps. 18 grainia kevyempi Navigator sai vauhtia 297 fps. Ei pitäisi olla ongelmia 90m:llä kesällä. :)

4.1.2006 treenit APEX7


Tänään oli iloinen yllätys odottamassa, kun pääsin hallille. Apex7 oli saapunut. Kauhealla kiireellä halliin virittämään, aikaa oli vain 90 minuuttia. Kamat kiinni ja ampumaan. Paperitestissä ei täydellistä mersua, pientä säätöä ja lähes mersu paperissa. Sitten 18m, ihan hyvin osui ja suorituksetkin olivat ihan ok. Lopetin treenit bingoon. :) Mahtava pyssy ampua, minun kokoisille kääpiölle loistava pyssy. Ei lopu heitto kesken, 18m:n merkki on 6mm ylempänä kuin Apex:ssa. Nyt on taas huippu fiilis ampumiseen, Kouvolassa A7:lla.

4.1.2006 00:50:59 kotona


A7:aa odotellessa.....

2.1.2006 treenit


Vuoden ensimmäiset treenit, olisi kannattanut jättää väliin. Meni ammuskeluksi, en saanut missään vaiheessa kunnon ammuntaa aikaiseksi. En huiskinut, ei vain ollut halua ampua. Ammuin 18 nuolta taustaan, sitten 60 nuolen tuloksen. Ekat 30 nuolta peräti 279, toiset 285. Yhteensä 564, ilman yhtään bingoa. Jatkoin tauluun ampumista ja 14. sarja antoi bingoin, ammuin vielä yhden sarjan sekin bingo. Yksi sarja vielä taustaan ja lopetin siihen. Toivottavasti Apex7 tulee pian, saan ehkä sillä motivaation takaisin.